Koiran astutus ei sujunut ja sipoolaisisäntä hakattiin – "Poliisi otti niiltä sen kirveen"

Nikkilässä asuva pariskunta sai astutustehtävissä lainassa olleen koiransa takaisin poliisin kautta.

Jouni Lampinen

Sipoolaismiehen päässä oli näkyviä jälkiä pitkäperjantain pahoinpitelyn jälkeen.

Kotikuva

Kotonaan ruokaa laittaneen sipoolaispariskunnan pitkäperjantain vietto sai painajaismaisen käänteen ennen puoltapäivää Nikkilässä.

He saivat yllätysvieraita Sipoon ulkopuolelta, toisesta maakunnasta, josta Nikkilään naisystävänsä kanssa saapunut nuorehko mies pahoinpiteli sipoolaisisännän ilmapistoolilla ja kirveellä.

Sipoolaispariskunta oli lainannut (7.4.) koiransa edellä mainituille vieraille, jotka pettyivät, kun astutus ei onnistunut etukäteen arvioidussa ajassa.

Sipoolaismies ja vierailulle tullut nainen olivat astutussopimuksen virallisia osapuolia.

Vierailulle tullut mies oli ottanut kirveen mukaan kyseenalaiselle reklamaatiokäynnille.

Vammoja sipoolaispariskunnalle aiheutti vain vierailulle tullut mies.

Sipoolaismies kertoo luulleensa, että astutuksen viivästymisestä ei olisi tullut kynnyskysymystä.

– Olin ilmoittanut tekstiviestillä, että he voivat pitää koiraamme vielä sovittua pitempään, sipoolaismies sanoo.

Jostain syystä sipoolaispariskunta ei saanut vastausta viestiinsä.

Vieraat saapuivat yllättäen Nikkilään ja vaativat välittömästi palauttamaan astutuksesta maksamansa sadan euron kauppasumman.

– Tilisiirto ei kelvannut, vaan he vaativat käteistä, sipoolaismies sanoo.

Sipoolaispariskunta ei halunnut päästää yllätysvieraita sisälle kotiinsa.

Vierailla oli mukana autossaan sipoolaispariskunnan koira, joten neuvottelu tilanteen ratkaisemiseksi tuntui haasteelliselta, sipoolaismies myöntää.

Sipoolaisrouva kertoo saaneen osansa, kun vieras mies halusi tulla väkisin sisälle.

– Mies ryntäsi mun ohi sillä tavalla, että mulla on mustelmia käsivarressa ja jalassa.

Uhkaavalta tuntunut tilanne eteni pisteeseen, jossa sipoolaismies kertoo päättäneensä, että vieraiden on syytä poistua heidän kotinurkiltaan. Sipoolaismies sanoo ottaneensa ilmapistoolin esiin.

– Se ei ollut ladattu enkä osoittanut sillä ketään, sipoolaismies painottaa.

Lopulta asiat etenivät ja mutkistuivat monin tavoin Nikkilässä asuvan pariskunnan kotona. Sipoolaispariskunnan mukaan vieras mies tuli heidän päälleen.

Astutukseen liittyvistä epäkohdista hermostunut vieras mies sai otettua ilmapistoolin sipoolaismieheltä ja hakkasi sillä rajusti talon isäntää.

– Se hakkasi tiheään tahtiin ja varmasti ainakin 20 kertaa. Sitten tipuin maahan, sipoolaisisäntä muistaa.

Sipoolaispariskunnan mukaan vieraan miehen lyönnit osuivat nimenomaan sipoolaisisännän päähän.

Sipoolaismies sanoo, että hän oli puolustanut kotirauhaansa, puolisoaan, koiriaan ja itseään lyömällä pari kertaa päälle tullutta vierasta.

Kun sipoolaisisäntä oli jo maassa ja puolustuskyvytön, niin yllätysvierailulle tullut mies haki kirveen autostaan.

– Se oli kunnon kirves, Jos maassa makaavaa tullaan huitomaan kirveen kanssa, se on kyllä jo jotain, sipoolaisnainen hämmästelee.

Sipoolaisnainen kertoo pelänneensä puolisonsa hengen puolesta ja otti paistinpannun käteensä. Jostain syystä yllätysvierailulle tullut mies lähti naisystävänsä kanssa tässä vaiheessa pois paikalta.

Sipoolaisnainen soitti välittömästi vieraiden lähdettyä hätäkeskukseen. Kello oli silloin 12.04. Sipoolaisnainen soitti toisen kerran hätäkeskukseen kello 12.36, kun ei näkynyt poliisia eikä ambulanssia.

– Poliisi soitti meille takaisin 12.37 ja kysyi, kun ei osannut ajaa tänne, sipoolaisnainen sanoo ja näyttää samalla kännykkänsä soitettujen ja vastaanotettujen puheluiden näkymää.

– Siitä meni vielä jonkin aikaa, kun poliisi tuli. Ja ambulanssilla meni vielä paljon myöhempään, siinähän meni tunti, sipoolaisnainen arvioi.

Poliisilla olevien tietojen mukaan ensimmäinen partio oli paikalla 12.24 ja toinen kello 12.30.

Ambulanssi on hätäkeskustietojärjestelmästä saatavan tiedon mukaan ollut tehtäväpaikalla kahdeksan minuuttia jälkimmäisen poliisipartion saapumisen jälkeen eli kello 12.38.

Sipoolaispariskunta olettaa, että sekä poliisi että ambulanssin miehistö hoitivat tilannetta aluksi astutusongelmista suivaantuneiden yllätysvieraidensa luona.

Sipoolaiset korostavat, että heillä ei ollut kriittisiltä tuntuneina hetkinä tietoa miksi poliisin ja ambulanssin saapuminen kesti niin pitkään.

He eivät tienneet, että onko sama vieras mies tulossa pian takaisin kirveen kanssa tai mitä käy sipoolaisisännälle, joka oli rankasti hakattu.

Kun poliisi saapui sipoolaiskotiin, asia selkeni. Poliisi oli jo tavoittanut sipoolaisten yllätysvieraat.

Sipoolaisisäntä ihmetteli, että miksi poliisi tuntui tietämättömältä vieraan miehen kirveen suhteen.

– Vaimoni oli jo hätäkeskukselle ilmoittanut kirveestä. Mutta poliisi ei ollut ottanut kirvestä haltuunsa tämän pariskunnan tavattuaan. Meidän piti sanoa, että ottakaa se kirves niiltä. Sitten poliisi otti niiltä sen kirveen, joka oli kuulemma löytynyt hytin jalkatilasta.

Tässä kohtaa on keskeinen syy miksi sipoolaispariskunta haluaa jakaa kokemuksensa julkisesti. Heidän mielestään vastaavassa tilanteessa kenenkään ei pitäisi joutua odottamaan poliisia melkein 40 minuuttia ja ambulanssia noin tunnin verran.

Toisaalta heistä on omituista, että hätäkeskukselle annetun tiedon perusteella poliisipartiot eivät ottaneet tavoittamaltaan kohteelta välittömästi haltuunsa kirvestä.

Sipoolaispariskunnan mielestä tilanne nostaa epäilyksiä. Onko ambulanssin miehistö joutunut tilanteessa vaaraan, jos kirves on ollut vieraan miehen ulottuvilla?

Sekä sipoolaismies että -nainen painottavat, että tässä jutussa on heidän versionsa tapahtumista. He kokevat joutuneensa kohtuuttoman hyökkäyksen kohteeksi ja ihmettelevät hädän keskelle saatavan avun hitautta Etelä-Suomessa.

Sipoolaispariskunnan näyttämästä kännykästä näkee, että he soittivat toisen kerran hätäkeskukseen 13 minuuttia sen jälkeen, kun poliisi on ilmoittanut olleensa jo paikalla.

Ja toisen soittonsa jälkeen sipoolaispariskunta vastaanotti puhelun yksityisestä numerosta, joka tuli heidän mukaansa paikkaa etsineeltä poliisilta.

Poliisi vahvistaa tutkivansa pitkäperjantain tapahtumia, joiden perusteella epäillään alustavasti molempia miehiä pahoinpitelystä. Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa koiraan liittyvästä riidasta.

Poliisi myös vahvisti, että pahoinpitelyjen yhteydessä on käytetty "erilaisia astaloita".

Written by:

Jouni Lampinen

Ota yhteyttä