Kehitysvammaisten palvelukoti avautuu Jokilaaksoon

Omakoti Aarteeseen tulee 15 palveluasumisen paikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille.

Julkisivukuva

Mehiläisen uusi kehitysvammaisten palvelukoti Omakoti Aarre avautuu Sipoon Nikkilään kesällä 2018.

Palvelukoti tulee Aarretielle Jokilaaksoon, Laaksosuontien ja Jokilaaksontien väliin.

Omakoti Aarteeseen tulee 15 palveluasumisen paikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille ja kuusi tuetun asumisen paikkaa omatoimisempaa asumista varten.

– Tätä hanketta on suunniteltu jo pitemmän aikaa tiiviissä yhteistyössä kunnan kanssa, Niklas Härus Mehiläisen hoivapalveluista sanoo.

Härus toimii Mehiläisen liiketoimintajohtajana hoivapalveluissa, joka sisältää palvelut ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaisille.

Kehitysvammaisten palvelukoti voi olla ratkaisu esimerkiksi joillekin itsenäistyville kehitysvammaisille sipoolaisille, jotka ovat muuttamassa omaan asuntoon.

Palvelukoti saattaa tarjota vaihtoehdon myös sellaisille kehitysvammaisille, jotka ovat asuneet Sipoon ulkopuolella ja haluavat muuttaa takaisin Sipooseen.

Jokilaaksoon tulevan palvelukodin sijainti toimii monella tavalla, Härus arvioi.

– Haimme mahdollisimman hyvää paikkaa palvelujen läheltä. Tämä sijainti mahdollistaa asukkaiden osallistuminen hyvin päivä- ja työtoimintaan ja tarjoaa erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Samaan pihapiiriin Aarretiellä valmistuu myös päiväkoti, jonka rakennuttaja on Mehiläisen kumppani Suomen Hoivatilat.

Omakoti Aarteen asukkaaksi voi hakeutua olemalla yhteydessä Sipoon kunnan vammaispalveluihin.

Omakoti Aarre tulee työllistämään toistakymmentä hoiva-alan ammattilaista. Palvelukodin tilat sijaitsevat kaikki yhdessä tasossa.

Written by:

Jouni Lampinen

Ota yhteyttä