Neljänsuoran Antti Ketonen rauhoittelee huolestuneita faneja – Bändi jatkaa yhä normaalisti

Antti Ketonen nauttii Helsingin vilkkaasta yöelämästä.

Toni Tervo

MUSIIKKI Neljänsuoran Antti Ketonen kokeilee soolouraa, mutta lupaa ettei hylkää vanhoja faneja tai yhtyettä.

Suosikkiyhtyeen Neljänsuoran fanit saattoivat olla perjantaina 25. elokuuta hiukan huolissaan.

Yhtyeen keulahahmo ja solisti Antti Ketonen julkaisi tuolloin ensimmäisen soolokappaleensa ja ilmoitti tavoittelevansa soolouraa. Fanit saavat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä uudet tuulet eivät tarkoita Neljänsuoran jättämistä.

– Olen rauhoitellut ihmisiä, että bändi jatkaa normaalisti. Teen näitä omia keikkoja siihen lisänä. On kiva kokeilla 19-vuoden yhteistaipaleen lisäksi jotain uutta. Yhtyeen jäsenenä pitää aina tehdä tiettyjä kompromisseja, mutta nyt pääsen toteuttamaan myös omaa näkemystäni, Ketonen toteaa.

– Fanit ovat ottaneet kappaleen ja tämän projektin hurjan hyvin vastaan. Myös bändikaverit näkivät sen vaan positiivisena.

Olen tällainen yöeläjä ja vampyyri."

Ketosta on kyselty soolouralle jo useita vuosia ja kyselyjen määrä kasvoi hänen osallistuttuaan viime vuonna Tähdet, Tähdet -ohjelmaan.

Lopullinen sysäys uuteen vaiheeseen uralla tuli kuitenkin erikoisessa paikassa.

– Olin Iskelmägaalan takahuoneessa ja juttelin Lauri Tähkän kanssa. Late on ihan mahtava tyyppi ja keskustelimme biisien tekemisestä. Ajattelin jo silloin, että olisi mahtava saada häneltä biisi laulettavaksi.

– Noin kuukausi sen jälkeen sain Latelta biisin ja se iski minuun heti. Heti tuli sellainen olo, että tässä se soolobiisi nyt on.

Olisitpa sylissäni -kappale kertoo tulikuuman rakkauden menettämisestä. Vaikka mies ei itse kappaletta kirjoittanutkaan, hän myöntää aiheen tulevan lähelle.

– Onhan tässä tullut jo 39-vuotta elettyä elämää ja on tullut kaikenlaisia sattumuksia. Tarina on ylipäätänsä hyvin samastuttava, sillä jokainen on varmasti kokenut vastaavaa. Kun sain kappaleen käsiini, tuli sellainen olo, että tätä en anna kellekään muulle.

Jatkossa hän haluaisi alkaa osallistua itse enemmän kappaleiden kirjoittamiseen.

– Ideoita minulla jo on. Olemme kitaristimme kanssa sitä jo vähän aloitellutkin. Haluaisin myös tehdä Tähkän ja muutaman muun ihailemani artistin kanssa lisää yhteistyötä.

Viime vuosien aikana Ketonen on alkanut viettää paljon aikaansa Helsingissä, jossa hänellä on toinen asunto Salossa sijaitsevan kotinsa lisäksi.

– Helsinki on jotenkin päässyt yllättämään minut. Olen tällainen yöeläjä ja vampyyri, joten Helsinki sopii minulle. Täällä on elämää öisinkin. Voi mennä kävelemään myöhäänkin ja ulkona on ihmisiä ja kaupat ovat auki. Se sopii minulle.

Antti Ketonen

Syntynyt Lohjalla.

Neljänsuora-yhtyeen solisti ja alkuperäisjäsen.

Neljänsuora juhlii ensi vuonna 20-vuotisjuhlaansa.

Ketonen osallistui syksyllä 2016 Tähdet, Tähdet -ohjelmaan.

Omistaa asunnon sekä Salossa että Helsingissä.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä