Erätulet tuovat joulun ensi lauantaina

Nikkilän Sydämeen kokoontui iso joukko yhdistysten ja seurojen edustajia suunnittelutilaisuuteen.

Riitta Ketola

Timo Tanner (vas.) ja Mauno Mynttinen toivottavat kaikki tervetulleiksi Erätulille.

Riitta Ketola

JOULUNAVAUS Tänä vuonna ei ole erillistä joulukatua ja -kulkuetta.

Sipoon joulun avaukseen on tänä vuonna yhdistetty Erätulet-tapahtuma.

Komeat roihut muistelevat mennyttä vuotta Nikkilän Sydämen pihalla ja Enterissä (Iso Kylätie 12) lauantaina 25.11. klo 14–18.

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ja Sipoon kunta järjestävät tänä vuonna luontoteemaisen Uudenmaan Erätulet -tapahtuman Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumassa esiintyy sipoolainen muusikko ja näyttelijä Reeta Vestman ja lisäksi nähdään Tulen Taittajien tulishow. Luvassa on myös muun muassa sipoolaisen Erähenkilön valinta, ilmaista glögiä ja myytävänä muita herkkuja. Paikalla on Box VPK sammutuskalustonsa kanssa ja säävarauksella myös 4H ja ponit. Tapahtuman suojelijana on kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Tapahtumassa pääsee myös joulun tunnelmaan joulumyyjäisten kautta. Myyjäiset järjestetään Uudenmaan Erätulien yhteydessä. Tänä vuonna kunta ei poikkeuksellisesti järjestä erikseen joulun avajaisia.

Erätuliin on kutsuttu kaikki tapahtumapaikkakunnan järjestöt ja yhteisöt, joiden toimintaan luonto liittyy.

Erätulet järjestetään vuorotellen jokaisessa Uudenmaan kunnassa.

– Olemme menneet aakkosjärjestyksessä ja nyt on Sipoon vuoro, kertoo toiminnanjohtaja Mauno Mynttinen Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiristä.

– Tämä on jo 28. kerta, kun Erätulet järjestetään, toteaa liiton puheenjohtaja Timo Tanner.

Hän kertoo Erätulet-nimityksen tulevan siitä, että jo ammoisina aikoina ihmiset kerääntyivät kaamosajan alkaessa sytyttämään tulia ja muistelemaan mennyttä vuotta.

– Erätulet-tapahtumasta voi löytää vaikka uuden harrastuksen itselleen.

Mauno Mynttinen kertoo, että tapahtuman tarkoituksena on myös oikean tiedon jakaminen metsästykseen ja metsästäjiin liittyvistä asioista.

– Meidän tehtävämme on joka päivä esittää oikeutus siihen, että harrastamme metsästystä.

Hän muistuttaa, että metsästäjät tekevät paljon riistanhoitotyötä.

– Itsekin ammuin viime kaudella vain yhden riistalaukauksen.

Metsästystä harrastavien määrä on viime vuosina pysynyt suurin piirtein ennallaan.

– Naisia tulee mukaan entistä enemmän.

Erätulet-tapahtumaan odotetaan Sipoossa runsaasti väkeä, sillä aikaisemmissa tapahtumissa on mukana ollut vähintään 500-700 henkeä pieinilläkin paikkakunnilla.

– Tilaisuuden ohjelmassa on muun muassa sipoolaisen Erähenkilön valinta. Lisäksi 200 eurolla palkitaan joku sipoolainen kahdeksas luokka, joka on osoittanut kiinnostuksensa luontoon, kertoo Timo Tanner.

Tilaisuuden suojelijana on kunnanjohtaja Mikael Grannas. Avajaisissa puheita pitävät muun muassa valtuuston puheenjohtaja sekä suomen- ja ruotsinkielisten seurakuntien edustajat.

Erätulipaikalla on lisäksi paikallisten metsästysyhdistyksien sekä Sipoon riistanhoitoyhdistyksen kokoama luonto- ja eräaiheinen näyttely, Suomen Metsästysmuseon osasto, koiraharrastajien ja muiden luontojärjestöjen toiminnan esittelyä.

– Olennaisena osana tapahtumassa on myös Erätulien sytytys Sipoon kunnan, Suomen Riistakeskuksen, Metsästäjäliiton, ja osallistuvien järjestöjen edustajien toimesta, kertoo Timo Tanner.

Lopuksi Sipoon kunnan edustajat luovuttavat Uudenmaan Erätulet Siuntioon, jonka edustajat tulevat vastaanottamaan tapahtuman.

Erätulet ja joulumyyjäiset la 25.11. klo 14-18 Nikkilän Sydämen aulassa, pihalla sekä Enterin aulassa.

Written by:

Riitta Ketola

Ota yhteyttä