Tämä Kataisen hallituksen puolustusministerin Jyri Häkämiehen kolmen sanan vastaus Washingtonissa Suomen ulkopolitiikan haasteista aiheutti vuonna 2007 paheksuntaa. Tuolloin se olikin liioiteltua retoriikkaa, mutta tänä päivänä sama vastaus olisi jo paljon ymmärrettävämpi.

13 kommenttia Lisää kommentti

Venäjä, Venäjä, Venäjä

Hallitusneuvotteluissa punnittiin vakavasti ympäristöministeriön tarpeellisuutta. Ikäviä viestejä vuodatettiin Smolnan saleihin. Ympäristöministeriön virkamiehet lopettavat työnteon ja nostavat jalat pöydälle lupa-anomuspaperinipun päälle, jos ministeriö sulautetaan muiden ministeriöiden sisälle.

17 kommenttia Lisää kommentti

Ministeriön kohtalo ratkeaa Pariisissa

Tasavalta sai pari viikkoa sitten uuden hallituksen. Juha Sipilän kabinettia voi luonnehtia ainakin kahdessa suhteessa historialliseksi.

Hallituksessa on nyt ensimmäistä kertaa perussuomalaisia ministereitä. Näin jatketaan suomalaisen politiikan kirjoittamatonta lakia, jonka mukaan kaikki eduskuntapuolueet ovat hallituskelpoisia.

13 kommenttia Lisää kommentti

Historiallinen hallitus

SDP:ssä kuohuttaa paitsi entisen puoluejohtajan Jutta Urpilaisen sysääminen syrjään parhaimmista luottamustehtävistä myös rökälevaalitappion seuraukset.

Entisen työministerin Lauri Ihalaisen setää Maunu Ihalaista kiukuttavat puoluejohtaja Antti Rinteen toimet.

48 kommenttia Lisää kommentti

SDP:n riveissä kuohuu

Pääministeri Sipilän pyrkimys yhteiskuntasopimukseen on kannatettava. Siksi olen ajatuksen puolesta puhunut, vaikka en ole ihan tarkkaan suunnitelman sisällöstä tiennytkään. Yhteiskuntasopimus on kuitenkin yhteiskuntasopimus vain, jos siinä ovat kattavasti eri osapuolet mukana ja se on tasapuolinen eri väestöryhmille.

46 kommenttia Lisää kommentti

Sopimus vai kiristys