Paikalliset

Leena Harkimo muuttaa Sipoonrantaan

Antoisa keskusteluhetki. Rehtori Aarne Alatalo ja kansanedustaja Leena Harkimo kohtasivat toisensa puolustusministerin vierailun yhteydessä lauantaina Sipoon Enterissä.

Sipoon Sanomat Jouni Lampinen

Kansanedustaja Leena Harkimo muuttaa takaisin Sipooseen. Harkimo asuu vielä Landbossa, joka kuului ennen Sipooseen, mutta liitettiin Helsinkiin alkuvuodesta 2009.

– Minusta tulee huhti- tai toukokuussa sipoolainen. Muutan Sipoonrantaan, Leena Harkimo sanoo.

Leenan ex-aviomiehen Harry Harkimon käynnistämän hankkeen tuloksena nouseva merellinen asuinalue, Sipoonranta, sijaitsee muutaman kilometrin päässä Landbosta.

Jos Leena Harkimon työurasuunnitelmat toteutuvat, hän on sipoolainen ja kokoomuksen neljännen kauden kansanedustaja keväällä 2011.

Perheiden hyvinvointi on etusijalla, kun vaaliehdokas keskustelee poliittisista painotuksistaan äänestäjien kanssa seuraavien kuukausien aikana. Erilaisten perheiden tukemiseksi avainasemassa on kansallisesti laadukas koulutusjärjestelmä.

– Meidän on tunnistettava ajoissa koululaiset, joilla on oppimisongelmia ja annettava heille tarvittavaa tukea. Sillä on suuri merkitys, jos voimme estää nykyistä tehokkaammin nuorten syrjäytymistä.

Leena Harkimo muistuttaa oppimisongelmien takia syrjäytyneiden ihmisten olevan myös tavanomaista suuremmassa vaarassa ajautua yhteiskunnan laitapoluille. Tällainen epätoivottu kehityssuunta tuottaa murheita perheille ja isoja taloudellisia rasitteita yhteiskunnalle.

Harkimo on ollut tyytyväinen puolueensa toimintakykyyn hallituspuolueena kuluvalla kaudella. Kokoomus ei ole paennut vastuutaan, hän painottaa.

– Olemme onnistuneet tekemään tärkeitä päätöksiä taloudellisesti vaikeina aikoina.

Peruskoulun tuntijakouudistuksen kaatuminen jäi kuitenkin harmittamaan kahden lapsen äitiä. Tuntijakouudistus on aihe, jonka Leena Harkimo aikoo pitää esillä, jos hänet valitaan uudelle eduskuntavaalikaudelle.

– Se oli sääli miten se meni. Liikunnan ja kädentaitojen osuutta olisi hyvä lisätä opetuksessa.

Usean vuoden ajan liikemies Timo Kousan kanssa seurustellut Leena Harkimo elää kiireistä uusioperheen arkea. Työ- ja perhe-elämän yhdistämiseen liittyvien esteiden poistaminen on tärkeää yhteiskunnalle, jossa jokaisen työkykyisen palveluksia tarvitaan suurten ikäluokkien viettäessä eläkepäiviä.

Tätä taustaa vasten Leena Harkimo ymmärtää hyvin sipoolaisia, jotka harmittelevat julkisten liikennepalvelujen puutteita.

– Liikenneratkaisut on saatava toimiviksi.

Työssä viihtymisen puolesta puhuva Harkimo on nauttinut kansan luottamuksesta vuodesta 1999 lähtien eduskunnassa. Hänellä on säilynyt vahva tuntuma siihen, että omiin asioihin uskomalla voi saada aikaiseksi hyviä muutoksia. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat