Paikalliset

Lival ja Ingman Suomen tuottavimpia

Tuottava yritys. Sipoolainen Lival on yhdessä Arla-Ingmanin kanssa Suomen tuottavimpia yrityksiä. Kuvassa Livalin toimitusjohtaja Stig-Lival Lindström.

Sipoon Sanomat Pentti Halenius

Suomen tuottavimmat yritykset on valittu ensimmäistä kertaa. Tässä joukossa parhaimmiksi omissa sarjoissa nousivat sipoolaiset Arla Ingman ja Lival.

Tutkimuksen suoritti Profiles International, joka toimii yli 120 maassa ja on tehnyt vastaavia tutkimuksia ympäri maailmaa. Tutkimuksessa käytetty tuottavuuden vertailuluku määritettiin laskemalla liikevaihto per työntekijä. Tiedot saatiin julkisista tietolähteistä. Tutkimuksen ehtoina oli, että yrityksessä työskentelee yli 10 työntekijää, uusimmat tilinpäätöstiedot saatavissa sekä tulos positiivinen. Tutkitussa joukossa oli noin 10 000 yritystä, joista 4 653 täytti kyseiset ehdot. Tämän jälkeen määriteltiin 17 päätoimialaluokkaa sekä 87 toimialaa, joihin rakennettiin parhaiten menestyneet. Tässä tutkimuksessa käyttökelpoisin vertailuluku oli toimialakohtainen luku, mutta lisäksi valittiin myös valtakunnallisesti parhaiten menestynyt yritys, joka oli öljyalalla toimiva North European Oil Trade Hamina Terminal.

Sipoolaiset menestyjät olivat Arla Ingman toimialaluokassa maa-, metsä- ja kalatalous sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa toimiva Lival. Ingman voitti toimialansa tuottavuusluvulla 1,1 miljoonaa euroa per henkilö ja Livalin vastaava lukema oli 760 tuhatta euroa per henkilö.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat