Viihde

Rokkibändi Santa Cruz haluaa Lauri Tähkän syövän sanansa

Santa Cruzin Mitja "Middy" Toivonen ja Arttu "Archie" Kuosmanen ovat rentoja tyyppejä, vaikka nettipalstoilla heistä kirjoitellaan jo muutakin. Myös duunihaluja riittää: ilman kovaa työtä yhtye on pian ilman keikkoja, kaksikko sanoo.

Mete Sasioglu

– Tuntuu todella hyvältä olla parikymppinen, huokaa Arttu ”Archie” Kuosmanen.

Kuosmasen on syytäkin olla tyytyväinen, sillä Santa Cruz -yhtyeen laulaja elää parhaillaan rock-unelmaa. Viime vuonna syntyi levytyssopimus arvostetun Spinefarm-yhtiön kanssa, helmikuussa julkaistaan ensisinkku ja toukokuussa pitkäsoitto.

Kuosmasen vieressä haastattelussa istuva basisti Mitja ”Middy” Toivonen nyökkäilee kommenteille, mutta näyttää kaveriaan väsyneemmältä.

– Levy-yhtiön mukaan tuleminen on tuonut lisää töitä. Nyt yritetään tosissaan, hän selittää.

– On hassua, kun vieläkin jotkut kuvittelevat, että muusikon ura ei tarkoittaisi kovaa työntekoa. On yhtyeitä, jotka saatuaan levydiilin ratkeavat juomaan ja ihmettelevät vuoden kuluttua, kun ei ole enää keikkoja, Toivonen miettii.

 

Vieläkin jotkut kuvittelevat, että muusikon ura ei tarkoittaisi kovaa työtä.”

 

Nämä miehet pitävät siis kitarankielet yhtä hyvin hyppysissä kuin hiusvahankin. Jo yhtyeen habituksesta on helppo tehdä johtopäätös, että se luovii amerikkalaisen kasarirockin maastossa. Rapakon takaa on saanut innoituksensa myös yhtyeen nimi.

– Ala-asteikäisenä laitoin sormen karttapallolle ja sen alle osui kalifornialainen kaupunki Santa Cruz. Se oli hauska, vähän kuin Mötley Crüe. Päätin, että tuosta tulee joskus yhtyeeni nimi, Kuosmanen muistelee.

– Nimestä ei koskaan edes keskusteltu, Toivonen kertoo.

Kaikkia yhtyeen linja ei ole miellyttänyt.

– Meidän kitaristilla ”Johnnylla” tuli Lauri Tähkän kanssa sanaharkkaa Joensuussa. Lauri sanoi, että Santa Cruz -niminen bändi ei tule ikinä menestymään. Toivottavasti myydään kultaa ja Lauri syö sanansa, Kuosmanen nauraa.

 

Tähkä sanoi, että Santa Cruz -niminen bändi ei tule ikinä menestymään.”

Santa Cruzia katsoessa ja kuunnellessa tulee mieleen toinen suomalainen kasarirocklupaus, Reckless Love. Kuosmanen kertoo bändien pitävän tiiviisti yhteyttä, vaikkei täysin allekirjoitakaan vertailua.

 

– Olemme hyviä kavereita ja paljon tekemisissä. Ymmärrän vertaukset, sillä meillä kummallakin on pitkät tukat ja bootsit jalassa. Ja jos meidän pitäisi nimetä lempibändimme, ne olisivat aika lailla samoja.

– Musiikillisesti olemme kuitenkin aika eri linjoilla: Reckless Loven musiikki on iloisempaa, kun me taas olemme lähempänä Guns N’ Rosesia.

Kovan livebändin maineessa jo oleva Santa Cruz eroaa kollegoistaan myös ikänsä puolesta. He ovat Reckless Loven kundeja melkein 10 vuotta nuorempia.

– Tuntuu hienolta, että kaikki on vielä edessä. Tiedämme, että tulemme kehittymään soittajina ja laulajina vielä paljon. Samalla huomaan kehityksen, mikä on tapahtunut parissa vuodessa. On hyvä, että julkaisemme levyn vasta nyt, Kuosmanen pohtii.

 

Nuoruudesta pitää nauttia, koska se ei kauaa kestä. Tai mistä minä tiedän.”

Kuosmasen mukaan nuoruudesta pitää nauttia, koska se ei kauaa kestä.

 

– Tai mistä minä tiedän. Ehkä se on pysyvä tila kuten Keith Richardsilla, hän lisää.

Toivonen taas pohtii, että kolmekymppisinä voi sitten tarkastella, kuinka hyväksi meininki on kehittynyt.

– Ehkä se on paljon huonompi, Kuosmanen nauraa.

Santa Cruz

2007 bändi perustetaan Helsingissä.

2008–2009 kaksi demoa julkaistaan.

2011 ep-levy ”Anthems For The Young N Restless” julkaistaan.

2012 yhtye solmii levytyssopimuksen Spinefarmin kanssa.

2013 debyyttilevy julkaistaan toukokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat