Paikalliset

HSL aloittaa selvitykset Talman ja Nikkilän junavuoroista

HSL:n juna vieraili Nikkilässä vuonna 2011 koeajolla. Nyt selvitellään milloin ja millä edellytyksillä voisi alkaa säännöllinen henkilöjunaliikenne Keravalta Talman kautta Nikkilään. Arkistokuva: Sipoon Sanomat

Sipoon Sanomat Riitta Ketola

HSL ryhtyy ensi syksynä selvittelemään junavuorojen saamista Nikkilään. Alustavia keskusteluja on jo käyty Sipoon kunnan kanssa.

– HSL tekee neljän vuoden välein Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaa, kertoo joukkoliikennesuunnitteluosaston johtaja Tero Anttila .

Edellinen on nimeltään HLJ 2011 ja seuraavana on vuorossa HJL 2015, jota parhaillaan koostetaan.

Tässä suunnitelmassa laitetaan järjestykseen erilaisia kehittämishankkeita ja nyt harkitaan otetaanko mukaan myös henkilöjunaliikenne Keravalta Talman kautta Nikkilään.

Aivan pikaisesti junavuoroja ei Tero Anttilan mukaan kuitenkaan ole tulossa, koska junien saaminen vaatii tietyn asukaspohjan, jota Sipoossa ei vielä ole.

– Hyvä nyrkkisääntö on, että yhden aseman vaikutusalueella tulisi olla noin 10 000 asukasta tai työpaikkaa muutaman kilometrin säteellä.

– Ehkä 15-20 vuoden kuluttua junavuorot Talman kautta Nikkilään voisivat toteutua. Tämä riippuu Sipoon kunnan maankäytön suunnitelmista.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA 12.6.

 

Kaipaatko junayhteyttä Nikkilään?

Kyllä
90% (234 ääntä)
Ei
10% (26 ääntä)
Ääniä yhteensä: 260

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat