Paikalliset

Kunta myi hallintorakennuksen 135000 eurolla tarjouskilpailussa

Kalliiksi tuli. Sipoon kunta hankki Nikkilän sairaalan hallintorakennuksen omistukseensa 1,6 miljoonan euron arvoisessa vaihtokaupassa vuonna 2009. Sittemmin kunta on maksanut talon ylläpidosta vuosittain noin 90 000 euroa. Nyt rakennus on myyty YIT:lle 135 000 eurolla.

Sipoon Sanomat Pentti Halenius

Sipoon kunta teki vuonna 2009 Helsingin kaupungin kanssa vaihtokaupat, joissa Nikkilän sairaalan uutena hallintorakennuksena tunnettu kerrostalo siirtyi kunnan omistukseen. Helsinki sai Sipoolta vastalahjaksi maa- ja vesialueita yhteensä 1,6 miljoonan euron arvosta.

Pian osoittautui, ettei kunnalla ole huonokuntoiselle rakennukselle käyttöä tai varoja sen korjaamiseen.

Jokipuiston asuinrakentamisesta vastannut NCC tarjosi muutama vuosi sitten kerrostalosta 165 000 euroa. Hankintalain puitteissa tarjoussumma oli niin alhainen, ettei kunta voinut siihen suostua.

Rakennus jatkoi ränsistymistään, vaikka kunta maksoi sen ylläpitokustannuksia noin 90 000 euroa vuodessa. Kustannukset koostuivat lämmitys- ja huoltokuluista.

Keväällä hallintorakennus annettiin kiinteistönvälittäjälle myytäväksi. Rakennuksen markkina-arvoksi arvioitiin kahden tahon toimesta 350–400 000 euroa.

Toimeksiannon saanut kiinteistönvälittäjä järjesti tarjouskilpailun, jonka pohjahinnaksi määrättiin 130 000 euroa.

Tarjouskilpailu poiki vain yhden tarjouksen YIT Rakennus Oy:ltä. YIT tarjosi talosta 135 000 euroa, ja sillä hinnalla se myös rakennuksen sai.

– Hallintorakennus on myyty ja YIT peruskorjaa sen asettamiemme ehtojen mukaisesti, Sipoon kunnan tekninen johtaja Ilari Myllyvirta vahvistaa.

– Rakennukseen tulee pääasiassa yksiöitä ja kaksiota, sekä toimistotiloja.

LUE KOKO JUTTU 12.6. ILMESTYNEESTÄ SIPOON SANOMISTA!

Hyväksytkö hallintorakennuksen myyntihinnan?

Ei
70% (77 ääntä)
Kyllä
30% (33 ääntä)
Ääniä yhteensä: 110

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat