Vapaa-aika

Sipoolaiskaksikko Kaikki kuvaa -kisan finaalissa

Väinö Mehtolan ja Rudolf Ringbomin lyhytelokuva Vailla vaihtoehtoa kisaa parhaillaan valtakunnallisessa Kaikki kuvaa -kilpailussa. Kuvakaappaus www.kaikkikuvaa.fi/kilpailu/vailla vaihtoehtoa

Sipoon Sanomat Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon Sanomien tämän kevään työharjoittelijoina on poikkeuksellisen lahjakas kaksikko. Söderkullalaiset Väinö Mehtola ja Rudolf Ringbom ovat nimittäin niin intohimoisia kuvaajia, että homma on heille jo puoliammattimaista.

Pojat ovat tehneet yhdessä lukuisia kuvausprojekteja, kuten seitsemän videota opinahjolleen Sipoonlahden koululle. Oma tuotantoyhtiökin heillä jo on, VR-Productions, tosin toistaiseksi vielä rekisteröimättömänä.

– On yrityksen perustamisesta puhuttu, mutta ei siitä vielä sen enempää, kaksikko kuittaa.

Parhaillaan 14-vuotiaat kuvaajat kisaavat kolmen finalistin joukossa tuotantoyhtiö Amazementin järjestämässä Kaikki kuvaa -kilpailussa, joka toteutetaan yhdessä Yleisradion ja pääyhteistyökumppani Hengitysliiton kanssa

Poikien lyhytelokuva Vailla vaihtoehtoa on tekijöiden itsensäkin mielestä vahvoilla vapun jälkeen ratkeavassa kilpailussa.

– Mikkelistä tuli kova vastus, joten ei meitä harmita, jos voitto menee heille, Väinö ja Rudolf sanovat.

– Jo se on hienoa, että olemme finaalissa.

Viisiminuuttista lyhytelokuvaansa pojat kuvasivat kolme päivää sekä koulussaan että Väinön kotipihalla Kalkkirannassa.

Kuvamateriaalia kertyi vuorokauden verran, joten editoimista agenttitarinan rakentamisessa riitti.

Valmista tuli puolitoista tuntia ennen deadlinea, mutta sitten edessä oli yllätyskäänne. Vapaaseen käyttöön materiaalia tarjoavalta sivustolta napattu taustamusiikki olikin tekijänoikeuksien nojalla TV:n osalta käyttökiellossa.

– Tuli kiire vaihtaa se. Onneksi ehdimme valmiiksi puolitoista minuuttia ennen deadlinea, muuten emme olisi edes mukana.

Kilpailussa nähdään myös Talman koulu, jonka 6. luokkalaiset tekivät elokuvan homekoulusta ja oppilaiden muutosta toiseen kouluun.

Elokuvaa tehdessä oppilaita kuvattiin dokumenttielokuvaan kilpailun järjestäjien taholta.

Dokumentti esitetään 2. toukokuuta YLE:n TV2 :lla Galaxi-ohjelmassa aamuyhdeksältä. Samassa ohjelmassa, jossa saamme selville, voittavatko Sipparin tet-harjoittelijat koko kilpailun.

Kaikki kuvaa -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä 20.4. saakka osoitteessa http://kaikkikuvaa.fi/kilpailu/aanestys/ 

Väinön ja Rudolfin Vailla vaihtoehtoa -lyhytelokuvan  näet tästä : http://kaikkikuvaa.fi/elokuvat/vr-productions-vailla-vaihtoehtoa-458/


Talman koululaisten lyhyt elokuvan näet tästä: http://kaikkikuvaa.fi/elokuvat/talman-movie-group-haista-home-233/

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat