Paikalliset

Soininvaara ehdottaa Lounais-Sipoon palautusta

Sipoolaiset osoittivat mieltään Lounais-Sipoon ja Helsingin pakkoliitosta vastaan Senaatintorilla vuonna 2006. Arkistokuva: Crista Lassfolk

Sipoon Sanomat Crista Lassfolk

Helsingin laajentumisesta Sipoolta viemilleen maille on kehittynyt kunnon kiista.

Helsingin Sanomien (HS 21.4.)mukaan kättä vääntävät Uudenmaan ely-keskus ja Helsingin kaupunkisuunnittelun johtopoliitikot.

Helsinki on satsannut Östersundomiin yhdeksässä vuodessa jo yli sata miljoonaa euroa, mutta alue on lähes entisellään. Nyt syylliseksi osoitetaan hankalaksi heittäytynyt ely-keskus, jonka mukaan uudella yleiskaavalla on merkittävästi heikentäviä vaikutuksia Natura 2000 -alueen luontoarvoihin.

– Lausunnon tuomat ongelmat eivät koske vain aikataulua, vaan koko hankkeen mittakaavaa ja kannattavuutta, sanoo Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja, vihreiden Osmo Soininvaara Hesarissa.

Hänen mukaansa ristiriita Naturan kanssa tekee koko kaavoituksesta erittäin epävarmaa, ja aika on muutenkin ajanut Östersundomin ohi.

– Ihmiset eivät halua enää muuttaa kauas. Oikeastaan pitäisi rakentaa Kehä I:n ulkopuolelle mitään, kesäsipoolaisena tunnettu Soininvaara sanoo Hesarissa.

– Nyt pitää miettiä, mitä Östersundomilla tehdään vai annetaanko se takaisin Sipoolle.

Selvityksen vuoksi rakentaminen edellyttäisi hallituksen poikkeuslupaa.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA!

Olisiko parasta palauttaa Östersundom Sipoolle?

Kyllä
88% (325 ääntä)
Ei
12% (46 ääntä)
Ääniä yhteensä: 371

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat