Hjalliksen ja Helenan yhteinen Sipoonranta

Hjallis Harkimo on nauttinut päivällisen Sipoossa Storörenin kahvilassa, jonka ikkunoista aukeaa näkymä talviselle merelle.

– Kolmen vuoden kuluttua täällä on 150–200 pienasuntoa. Kaikkiaan kerrosneliöitä tulee noin 26 tuhatta neliötä, joista asumiseen 18 tuhatta neliötä, Harkimo toteaa.

Storören eli Hjalliksen ristimänä Sipoonrannan alue tullaan rakentamaan vaiheittain. Lähimmillään kodista on venerantaan vain parin metrin matka. Jos kaava menee läpi, niin työt alkavat huhtikuussa maatöillä. Ranta nostetaan reilusti ylemmäs, jolloin se kattaa nykyiset rantarakentamisen normit ja kestää mahdollisen ajan saatossa tulevan meren pinnan nousun.

– Nyt on hyvä aika rakentaa. Rakennutin Hartwall Areenan edellisen laman aikaan. Sipoonranta-projektin budjetti on noin sata miljoonaa euroa. Areena-projektissa oli paljon yhteistyökumppaneita, mutta tämä on huomattavasti työläämpi kun vastaan itse paljosta.

Työt tullaan aloittamaan rannan länsipuolelta.

Rannalle nousee Harkimon mukaan moni-ilmeisiä 70–150 neliön asuntoja, joista ei tule ns. ökyasuntoja, neliön keskihinta tulee olemaan noin 4800–4900 euroa.

– Vertailukohteena voisi mainita neliöhinnoittelun Vuosaaressa, missä kerrostaloneliö maksaa keskimäärin 5 000 euroa, Harkimo sanoo markkinat tuntien.

Vieressä istuva sisustussuunnittelija Helena Karihtala on ollut mukana projektissa alusta pitäen ja täsmentää, että koteihin tulee kyllä arjenluksusta, esimerkiksi kattohuoneistoja merinäköalalla.

Asunnot rakennetaan paikan päällä. Pienkerrostalot ovat amfiteatterin tapaan kauimmaisena rannasta, mutta niistä on myös näköala merelle. Yleiseen käyttöön on suunnitteilla maauimala ja ravintola. Harkimo kertoo, että parhaillaan selvitetään, onko alueella mahdollista hyödyntää maalämpöä.

– Vaihdoin omassa kotitalossa maalämpöön. Kannatan ekologisuutta. Sipoonrannasta tulee kylä, ei mikään nukkumalähiö. Tänne tulee elämyspalveluiden lisäksi esimerkiksi purjehduskoulu. Vierasvenesatamaan tulee vierailijoita palvelemaan oma sauna, pukuhuoneet ja kaupat.

Helena Karihtala sanoo, että Sipoonrannasta tulee houkutteleva ja viihtyisä kylä, johon voi poiketa vaikka venematkalla syömään lounasta.

– Olemme käyneet katsomassa erilaisia merenrantakyliä Italiassa ja Ruotsissa. Tällä paikalla ei ole esikuvaa vaan ideat ovat täysin omasta päästä, Harkimo veistää.

Harkimo paljastaa, että asunnonostajilta on tullut jo tiedusteluja ja että hanketta rahoittaa yksi suursijoittaja, mutta kuka tai mikä se on, Harkimo vaikenee toistaiseksi.

– Se kerrotaan sitten kun olemme saaneet sovittua projektin suuret linjat ja lyötyä ne lukkoon.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat