Skanskasta Sipoonrannan projektin suurin omistaja

Skanska ryhtyy rakentajakumppaniksi kehittämään ja toteuttamaan Sipoonrannan aluetta, jonne on tulossa lähes 300 asuntoa. Tätä varten Skanska ostaa osuuden Sipoonranta Oy -yhtiöstä, jonka muita osakkaita ovat sipoolainen liikemies Harry Harkimo, Helena Karihtala ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

Skanskasta tulee projektin suurin omistaja. Harkimo toimii edelleen projektiyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Taloussanomien haastattelussa hän toteaa, että myynnissä ei ole kyse pakosta.

– Haluan hajauttaa riskiä ja lisäksi haluan maksun etukäteen. Olen todella tyytyväinen. Tämä on parasta mitä projektille voi tapahtua, sanoo Harkimo Taloussanomissa.

Lehden haastattelussa hän ei kerro paljonko saa osuuden myynnistä, sillä se on sidottu projektin lopputulokseen, mutta sanoo tienaavansa siirrosta hyvin.

Ilta-Sanomien haastattelussa Harkimo puolestaan myöntää, että ei olisi tehnyt tätä miljoonien eurojen kauppaa, ellei olisi viime jouluna saanut sydänkohtausta, jonka johdosta hän haluaa vähentää työtaakkaansa.

Sipoonrannan alueen ensimmäisiä taloja rakentaa Rakennusgemini Oy ja ensimmäisestä infrarakennusurakasta vastaa Konevuori Oy, mutta tämän jälkeen alueen toteuttaminen siirtyy Skanskan käsiin. Sipoonrannan kokonaisuuden arvioitu valmistumisaika on vuonna 2013.

– Alueelle tulee pienkerrostaloja, rivitaloja ja erillistaloja kaupunkimaiseen mittakaavaan. Lisäksi sinne toteutetaan vierasvenesatama ja liike- ja toimitiloja, kertoo alueen pääsuunnittelija Aaro Virkkunen Arkkitehtitoimisto Avarc Oy:stä.

Alueen asuntojen myynti ja markkinointi tapahtuu Sipoonranta Oy:n kautta. Skanska puolestaan keskittyy alueen suunnitteluttamiseen ja toteutukseen.

Skanska ja Harry Harkimo ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin: Skanska on toteuttanut Harkimolle vuonna 1997 valmistuneen Hartwall-Areenan ja jalkapallostadion Finnair Stadiumin, joka otettiin käyttöön vuonna 2002.

– Olemme iloisia, että yhteistyömme jatkuu edelleen hyvänä ja Harkimo valitsi rakentajakumppanikseen Sipoonrantaan nimenomaan meidät, sanoo toimialajohtaja Tuomas Särkilahti Skanskasta.

– Halusimme Skanskan mukaan hankkeeseen hyvien kokemusten vuoksi sekä siksi, että suurena rakennusyrityksenä Skanskalla on tarvitsemamme osaaminen ja toimintavarmuus. Näin voimme itse rauhassa keskittyä alueen myyntiin ja markkinointiin, toteaa Harry Harkimo.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat