234 katsojaa juhli tulevan liigajoukkueen kotivoittoa

ÅIF:n naiset pistivät kaiken likoon valkoisissa pelipaidoissaan kauden päätösottelussa.

Jouni Lampinen

Sipoolaisjoukkueen kotiyleisö nautti ainutlaatuisesta urheilutapahtumasta.

Jouni Lampinen

ÅIF taisteli usein kulmista voittajana väljemmille pelialueille.

Jouni Lampinen

Nousun naisten Salibandyliigaan varmistanut ÅIF pelasi kauden päätösottelunsa kauden ennätysyleisön edessä lauantai-iltana Söderkullassa.

Penkkiriveissä oli ahdasta, kun 234 katsojaa hurrasi ÅIF:n naisten kaataessa SB Vantaan lukemin 5–3. Runkosarjan päätöskierroksen ottelussa olivat vastakkain sarjan voittanut ÅIF ja toiseksi sijoittunut SB Vantaa.

ÅIF oli varmistanut runkosarjan voiton edellisten vieraspeliensä aikana. Kotijoukkue ei kuitenkaan halunnut päättää kauttaan tappioon, vaikka kauden päätavoite oli jo saavutettukin.

Ottelun avausmaalin tehnyt Bianca Boman ampui 3–0-johto-osuman ajassa 11.45. Tämä näkymä miellytti erityisesti Bomanin ystäviä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun katsomme ÅIF:n kotipeliä. Tämä on aika uusi kokemus meille, Cecilia Forsström sanoi ja Annika Estlander nyökytti hyväksyvästi kaverinsa vierellä.

Bomanin lisäksi Anni Kettunen onnistui ÅIF:n pelaajista maalinteossa avauserässä. SB Vantaan Tuula Aarni onnistui tekemään 1–3-kavennusosuman ennen erätaukoa.

ÅIF:n alun hienot otteet vakuuttivat ensimmäistä kertaa naisten salibandyn Divaria seuranneet nuoret naiset.

– Ilman muuta voisimme tulla katsomaan, kun ÅIF pelaa liigassa, Forsström vakuutti.

Erätauolla puheensorinaa riitti ja kotijoukkueen tarjoilut metrilakuista ja mokkapaloista lähtien tekivät hyvin kauppansa.

Toisessa erässä ÅIF näytti jo karkaavan vastustajaltaan, kun Susanna Aura teki 4–1-maalin. SB Vantaa kuitenkin palasi taas peliin mukaan illan toisen ylivoimaalinsa siivittämänä.

Ottelusta kehkeytyi jännitysnäytelmä, kun Ann-Mari Hella teki 3–4-kavennusmaalin kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua. Viisi sekuntia myöhemmin ÅIF sinetöi voittonsa, kun Ella Ahtiainen teki 5–3-maalin.

– Yleensä ÅIF:n kotiotteluissa on ollut noin satakunta katsojaa. Kertaakaan tällä kaudella ei ole ollut näin paljon yleisöä, Pekka Simola arvioi.

Simola epäili katsoneensa jokaisen ÅIF:n naisten kotiottelun tällä kaudella. Hän oli iloinen, että kotijoukkue pisti kaiken peliin, vaikka liiganousu oli jo saavutettu ennen SB Vantaan kohtaamista Söderkullassa.

– Eivät lyöneet läskiksi, vaan alkoivat pelaamaan kunnolla.

Ensimmäistä kertaa ÅIF:n naisten kotiottelua seurannut Lars Saanavuo iloitsi salibandyn vahvasta asemasta Sipoossa. Hän uskoo ÅIF:n naisten pärjäävän hyvin ensi kaudella liigassa.

Käyttäjän Jouni Lampinen kuva
Jouni Lampinen