Sipoon perussuomalaiset seisovat visusti Jussi Halla-ahon takana:"Loikkarit eivät enää kuulu puolueeseemme"

Maanantaina ensimmäiseen valtuustokokoukseensa osallistunut Kristiina Ovaskainen (ps.) työskentelee Perussuomalaisten omissa medioissa. -Työ jatkuu hyvillä mielin.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon Perussuomalaisten puheenjohtaja Jari Hursti ei hyväksy loikkareita, eikä usko kenenkään paikallisyhdistyksestä liittyvän heihin.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Perussuomalaisten jakaantuminen kahdeksi ryhmäksi ei vaikuta puolueen valtuustoryhmän toimintaan Sipoon kunnanvaltuustossa.

Perussuomalaisilla on valtuustossa kaksi edustajaa, ryhmän puheenjohtajana jatkava Jari Hursti, sekä uutena valtuustoon noussut Kristiina Ovaskainen.

Jari Hursti ilmoittaa puheenjohtajan roolissa vastaavansa paikallisyhdistyksen virallisesta linjavedosta.

Ulkopuolelta on törkeästi puututtu sisäisiin valintoihimme.

Hän sanoo sipoolaispersujen seisovan yhtenä rintamana sekä Jussi Halla-ahon että koko uuden puoluejohdon takana ilman epäilyksen häivää.

– Heidän valintansa on kentän tahto. Ulkopuolelta on törkeästi puututtu puolueemme itsemääräämisoikeuteen ja sisäisiin valintoihimme, Hursti sanoo.

– Homma lähti lapasesta, koska olimme mukana hallituksessa.

Hän tarkentaa tarkoittavansa sekä puolueen hallituskumppaneita kokoomusta että keskustaa, mutta myös mediaa ja jopa presidentti Sauli Niinistöä, jonka katsoo "puuttuneen peliin".

Edustamme puoluettamme niin, että linja on tahtomme mukainen.

Jari Hursti ei ole huolissaan Perussuomalaisten putoamisesta hallituksesta, vaan näkee siinä mahdollisuuksia parempaan.

– Hallituspolitiikka on juonittelua ja taistelua vallasta ja selkään puukottamista, riippumatta siitä ollaanko hallituksessa tai oppositiossa.

Paikallistasolla Jari Hursti sanoo perussuomalaisten puoluetoiminnan jatkuvan samanlaisena kuin tähän saakka.

– Loikkarit eivät enää kuulu puolueeseemme ja me edustamme puoluettamme niin, että linja on meidän tahtomme ja näkemyksemme mukainen, Hursti sanoo.

Kristiina Ovaskainen sanoo olevansa pahoillaan siitä, etteivät kaikki perussuomalaiset pystyneet hyväksymään jäsenistön selkein luvuin tekemiä valintoja puoluekokouksessa.

– Tuen täysin puoluekokouksessa demokraattisesti valittua puoluejohtoa, jota olin itsekin valitsemassa, Ovaskainen sanoo.

Hän työskentelee perussuomalaisten mediassa, toimituspäällikkönä Suomen Uutiset -uutissivustolla ja Perussuomalainen-lehdessä. Puolueen jäseneksi hän ryhtyi viisi vuotta sitten.

– Työt jatkuvat entiseen malliin ja oikein hyvillä mielin, Ovaskainen sanoo.

– Jatkamme työtä niiden asioiden puolesta, joiden vuoksi meidät on valittu ja annamme tukemme perussuomalaisten puheenjohtajalle ja puoluejohdolle.

Käyttäjän crista.lassfolk-feodoroff@media.fi kuva
Crista Lassfolk-Feodoroff