20 000 asukkaan raja rikkoutui Sipoossa – kakkukahvit kuntalaisille syyskuussa

Sipoo ylitti vihdoin 20 000 asukkaan rajan. Eniten väkeä on muuttanut Söderkullaan, mutta jatkossa entistä enemmän myös Nikkilään, jonne ovat juuri valmistuneet muun muassa nämä kerrostalot.

Tekla Kurkela

Sipoolaisia on nyt jo yli 20 000. Tämä käy ilmi sekä Tilastokeskuksen ennakkotiedoista kuntien väkiluvusta että Väestörekisterikeskuksen ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä.

Ensimmäisen kerran 20 000 asukkaan raja rikkoutui 11. helmikuuta, jolloin Sipooseen muutti kaksi ihmistä ja syntyi yksi. Tieto käy ilmi väestötietojärjestelmästä.

– Haluamme juhlistaa kasvua tarjoamalla kuntalaisille kakkukahvit Juhlatalolla 22. syyskuuta. Lisäksi haluamme muistaa 20 000:n asukasta tervetulolahjalla, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Kunta tiedottaa myöhemmin tarkemmin Sipoon nimipäivänä 22.9 järjestettävästä kahvitilaisuudesta.

Vanhin tunnettu asiakirja, jossa nimi Sipoo mainitaan varsinaisessa asiakirjatekstissä, on päivätty 22.9.1352. Lisäksi kunta ottaa yhteyttä 20 000:en asukkaaseen hänen palkitsemisestaan.

Tilastokeskuksen tuoreiden ennakkotietojen mukaan Sipoossa asui 20 022 asukasta huhtikuun lopussa, kun vuoden 2016 lopussa Sipoossa asui 19 922 ihmistä. Asukaslukuun vaikuttavat kuntaan muuttavat, kunnasta pois muuttavat sekä syntyvät että kuolevat.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Sipoo on kasvanut vuoden 2017 alusta 0,5 prosenttia. Viime vuonna Sipoo oli Suomen nopeimmin kasvava kunta. Sipoon kasvuprosentti oli 2,7.

Grannaksen mukaan Sipoon kasvu tulee jatkumaan voimakkaana myös lähivuosina. Sipoossa kaavoitetaan ja rakennetaan runsaasti.

– Tähän asti voimakas kasvu on keskittynyt Etelä-Sipooseen, mutta nyt se on laajentunut Nikkilään. Lähivuosina myös Talma tulee kasvamaan, Grannas sanoo.

Nyt kasvu on ollut voimakkainta Etelä-Sipoossa Pähkinälehdon alueella, jonne valmistui viime vuonna useita uusia kerrostaloja. Lähivuosina uusia asukkaita asettuu etenkin Jokilaakson alueelle, jonne on tulossa koteja tuhannelle uudelle asukkaalle.

Jokilaaksosta on jo myyty useita kerrostalotontteja. Jokilaaksoon on kaavoitettu myös omakotitontteja, jotka tulevat myyntiin myöhemmin.

toimitus