Lasten ilo yhdistää kyläläisiä

Viirilän urheilukentän laidalle nousevan leikkipuiston rakentamistalkoiden aikana lapsetkin ovat innoissaan seuranneet laitteiden pystyttämistä.

Jouni Lampinen

Viirilä Seuran väki mahdollistaa talkootyöllä leikkipuiston valmistumisen.

Sitoutumaton urheilu- ja kyläseura Sipoon Myyrät -79 on kuvainnollisesti ja konkreettisestikin leikkimaailman kukkuloilla Viirilän urheilukentän laidalla.

Talkooväki rakentaa näyttävää leikkipuistoa, joka kohoaa kentän kulmalta omaan korkeuteensa – tuuhean kuusiaidan kainaloon.

Kaivinkonetta ohjannut Guy Wikström osallistui mielellään naapurikylän projektiin.

– Hienoa, että jokin kylä viitsii tehdä tällaista. Itse olen tuolta Vantaan puolelta.

Elokuun puolella virallisesti avattava leikkipuisto on jo siinä pisteessä, että sen laadusta on mahdollista jo kysyä arvioita lapsilta.

Daniel Mankisen mukaan puiston paras laite on ”hämppiskeinu”. Danielin veli Benjamin huomauttaa, että Viirilän urheilukenttä on tuonut jo tähän mennessä paljon iloa.

– Pelaamme täällä futista kesällä ja lätkää talvella.

Viirilän leikkikenttä sai alkunsa nimensä lapsiperheiden tarpeesta ja kylän vanhempi väki lähti aktiivisesti tätä projektia tukemaan.

Viirilän leikkikentän budjetti on 19 000 euroa.

– Nämä laitteet maksavat noin 13 000 euroa. Loput menee maatöihin ja turvahiekkaan, SiMy -79:n puheenjohtaja Kari Mankinen sanoo.

Ilman vapaaehtoisten työtunteja leikkikenttä ei olisi nähnyt päivänvaloa.

Kentän rahoituksen kannalta merkittävimmät tukisummat ovat tulleet SILMU ry:n Leader-hankkeen kautta, Sipoon Säästöpankkisäätiöltä ja Sipoon kunnalta.

– Ja sitten saimme lahjoituksen myös Osuuskauppa Varuboden-Oslalta.

Lisäksi SiMy -79 on saanut projektiinsa tukea myös yksittäisiltä sponsoreilta mm. valojen suhteen.

Projekti on yhdistänyt Viirilän kylän asukkaita ja käytössä oleva leikkipuisto edistää entisestään kyläläisten keskinäistä yhteenkuuluvuutta, puheenjohtaja arvioi.  

Käyttäjän Jouni Lampinen kuva

Jouni Lampinen