Sipoolaiselle Axel Lindbergille PM-kultaa kenttäratsastuksessa – "Uskomaton fiilis"

Axel Lindberg oli mahtavassa lennossa My Laptopin kanssa.

SRL / Bettina Janine von Rentelin-Wikström

Suomen nuorten ja junioreiden joukkue voitti suvereenein ottein kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuden Hässleholmissa Ruotsissa. Joukkue oli johdossa läpi koko kilpailun perjantain koulukokeesta lauantain rataesteille ja säilytti asemansa myös sunnuntain haastavalla maastoesteradalla. Hopeaa otti Ruotsi ja pronssia Tanska.

Sipoolainen Axel Lindberg, 19, voitti henkilökohtaisen mestaruuden ratsullaan My Laptop.

– Ihan uskomaton fiilis, en uskonut kun maanantaina tänne startattiin, että näin kävisi. Kouluosuus meni ihan nappiin, saimme kymmenen virhepistettä vähemmän kuin mitä hevonen on tähän mennessä tehnyt. Rataestekoe oli tämän kauden ensimmäinen puhdas. Maasto on meille vahvin osuus, ja se meni virheittä. Tuli hyvät onnistumiset nyt oikeaan paikkaan, Lindberg kertoo paikan päältä tavoitettuna.

– Kaikki joukkueessa tekivät hyvät suoritukset, meillä oli hieno joukkuehenki, kävelimme ratoja yhdessä ja hevoset olivat vierekkäin tallissa, tosi kiva kisa kyllä!

Lindbergin kilpaura on ollut huikean nousujohteinen lyhyessä ajassa, vaikka hänelle onkin pitkä ratsastuskokemus takanaan. My Laptopin kanssa hallussa on kesäkuulta nuorten SM-pronssia Ypäjältä.

– Hevonen on ollut minulla vasta vuoden ja tulin tänne hakemaan kokemusta ja kvaaleja. Meillä on kotona talli, sain ensimmäisen ponini viisivuotiaana. Olen kisannut esteitä ja koulua aluetasolla, ja kenttään siirryin pari vuotta sitten, kilpailin lähinnä harraste- ja tuttariluokkia (tutustumis). Tämän hevosen kanssa nousin kansalliselle tasolle. Menimme vasta toisen yhden tähden kansallisen kilpailumme SM:ssä, ja tämä oli ensimmäinen kansainvälinen yhden tähden kilpailumme.

Husaariratsastajia edustavaa nuorta miestä valmentaa kouluratsastuksessa Håkan Wahlman ja maastoesteiillä Aki Karhapää. Tuleviin haasteisiin hän suuntaa rauhallisin ja realistisin tuumin.

– Olen vasta noussut tälle tasolle, ja nyt pitää saada rutiinia ja lisää ratoja alle. Tällä kaudella etenen kisan kerrallaan, katsotaan miltä hevonen tämän jälkeen tuntuu ja otetaan ehkä joku startti vielä.

Käyttäjän Jouni Lampinen kuva
Jouni Lampinen