K. Hartwall sai mojovan tilauksen Englannista

K. Hartwallin kehittämä rullakko tulee tutuksi Englannin markkinoilla.

K. Hartwall

Söderkulla Perinteikkään yrityksen ponnistelut palkittiin.

Sipoolainen logistiikkavalmistaja K. Hartwall voitti uuden pakettirullakon tuotekehityskilpailun ja sai merkittävän tilauksen englantilaiselta posti- ja pakettitoimijalta.

Tuotekehityskilpailun järjestänyttä sopimuksen toista osapuolta ei ole julkaistu.

Projektin ensimmäinen vaihe on arvoltaan yli 18 miljoonaa euroa.

Uuden rullakon sarjavalmistus alkaa Sipoossa nyt syksyllä.

Uuden postirullakon kehitys ja sarjavalmistus tapahtuu K. Hartwallin tehtaalla Söderkullassa.

Tämän vuoden puolella K. Hartwall valmistaa jo 10 000 rullakkoa.

– Asiakkaamme uuden postirullakon ensimmäinen testisarja valmistettiin alkuvuodesta Sipoossa, minkä jälkeen se kävi läpi mittavan testiohjelman Englannissa. Uuden rullakon sarjavalmistus alkaa Sipoossa nyt syksyllä, liiketoimintayksikön johtaja Eero Heinonen K.Hartwallilta.

Pakettivolyymien räjähdysmäinen kasvu viimeisten vuosien aikana Euroopassa on asettanut perinteiset posti- ja logistiikkatoimijat uusien haasteiden eteen.

Kasvava kansainvälinen kilpailu ja usein vanha logistiikkainfrastruktuuri luovat painetta kehittää uusia innovaatioita pakettikäsittelyn tehostamiseksi.

Tästä johtuen englantilainen posti- ja pakettitoimija käynnisti vuonna 2013 Euroopan suurimman kuormankantajien kilpailutuksen, jonka tarkoituksena oli kehittää seuraavan sukupolven postirullakko.

Kehitysprojektin tarkoituksena oli vastata kasvavien pakettimäärien käsittelyyn liittyviin haasteisiin ja tavoitteena on pitkällä aikavälillä korvata osa nykyisestä noin 400 000 rullakon kannasta.

Kolmessa vuorossa toimivassa Sipoon tehtaassa on noin 80 työntekijää. Lisätyövoima mukaan luettuna tehtaan henkilövahvuus on sadan nurkilla.

– Meillä on työntekijöitä jo toisessa ja kolmannessakin sukupolvessa. Valtaosa tehtaamme työntekijöistä asuu Sipoossa, Heinonen sanoo.

Valtaosa - reilut 90 prosenttia - Sipoons tehtaassa valmistetuista tuotteista viedään ulkomaan markkinoille.

Sipoolaisyhtiö teki merkittävän yrityskaupan vuonna 2006, kun K. Hartwall osti tanskalais-englantilaisen kilpailijansa Bekaert Handlingin ja kaksinkertaisti liikevaihtonsa.

Sipoolainen perheyritys perustettiin jo vuonna 1932.

Lähitulevaisuus näyttää positiiviselta.

Liiketoimintayksikön johtaja luottaa siihen, että K. Hartwall vahvistaa entisestään asemiaan logistiikkayksiköiden vahvana ja globaalina valmistajana.

– Olemme tehneet hyvää tulosta viimeiset vuodet. Lähitulevaisuus näyttää positiiviselta. Meillä on kasvua viime vuodesta ja markkinanäkymät ovat myönteisiä, Eero Heinonen arvioi.

K. Hartwallin liikevaihto oli 51,3 miljoonaa euroa viime vuonna.

K. Hartwallin tuotteita valmistetaan Sipoon tehtaan lisäksi sopimusvalmistuksen kautta myös mm. Kiinassa ja Keski-Euroopassa paikallisille markkinoille.

Käyttäjän Jouni Lampinen kuva

Jouni Lampinen