Omakotitonteista on Sipoossa huutava pula

Söderkullassa omakotitontteja voisi Heikki Vestmanin mielestä kaavoittaa peltojen takana näkyvälle alueelle Massbyssä sekä Söderkullan kartanon pohjoispuolella.

Riitta Ketola

Söderkullaan ja Nikkilään on rakennettu paljon kerros- ja rivitaloja, mutta pientalotonteista on puutetta.

Riitta Ketola

Sipoo kasvaa nyt hurjaa vauhtia.

– On ymmärrettävää, että jotta Sipoon kasvu saatiin käyntiin, lähdettiin kaavoittamaan keskuksiin kerrostaloja. Asumismuodotkin ovat monipuolistuneet. Nyt on kuitenkin herättävä, ettei kunnalla enää ole omakotitalotontteja myytäväksi, sanoo valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.).

– Onneksi on yksityistä tonttitarjontaa kylissä, mutta sitäkin rajoittaa kantatilaperiaate.

Vestmanin mielestä on ratkaisevan tärkeää, että Sipoossa olisi jatkuvasti pientalotarjontaa.

– Meidän pitää ottaa pikaisesti kaavoitusohjelmaan isoja uusia omakotialueita. Lisäksi kylissä on purettava rakentamisen rajoitteita. Uusi rakennusjärjestys on lupaava alku.

Vestman uskoo, että näille tavoitteille löytyy poliittista tukea.

Niin Nikkilässä kuin Söderkullassakin on hänen mukaansa sopivasti hyvillä paikoilla kunnan omistamaa maata. Söderkullassa maat ovat Massbyn alueella ja Söderkullan kartanon pohjoispuolella.

– Nikkilässä kaavoitettavaksi omakotialueeksi Jokipuiston itäpuolen peltojen lisäksi sopivat hyvin Suursuon takana olevat kunnan maat.

– Myös Talmassa tulevaan radan eteläpuolen asemakaavaan pitää saada pientaloja. Nyt on voittopuolisesti suunniteltu kerrostaloja.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA 12.10. RAKENNUSTEEMASTA

Käyttäjän riitta.ketola@media.fi kuva
Riitta Ketola