Tiedostaako kunta parkkipaikkojen puutteen?

Riitta Ketola

PYSÄKÖINTI Paikkapula tuskastuttaa Nikkilässä ja Söderkullassa.

Lukija toivoo vastauksia toivottomaksi kokemaansa pysäköintitilanteeseen Nikkilässä.

– En tiedä, kenen vastuulla asia olisi, Sipoon kunnan vai ehkä ely-keskuksen, lukija sanoo ja pyytää paikallislehteä selvittämään asian.

Hän kertoo lukeutuvansa niihin henkilöihin, jotka ovat Nikkilässä töissä ja joutuvat aamuisin etsimään parkkipaikkaa.

Nikkilässä työskentelevät tarvitsevat parkkipaikan vähintään kahdeksaksi tunniksi. Heidän lisäkseen pitkäaikaista pysäköintiä tarvitsevat naapurikunnissa työskentelevät, jotka jatkavat matkaansa kuntakeskuksesta linja-autolla naapurikuntiin.

– Meille ei ole parkkipaikkoja. Tappelemme monen muun kanssa terveyskeskuksen lähistöllä olevista parkkipaikoista, koska kahden tunnin kiekkopaikat eivät palvele meitä, lukija kertoo.

– Ei kesken työpäivän voi parin tunnin välein mennä siirtämään autoa. Onko edes tulossa sellaista P-paikkaa niille, jotka jatkavat julkisilla täältä josta ollut puhetta? Kohta poistuu SR-raudan yläpuolella olevakin, kun aletaan sinne rakentamaan.

Parkkipaikkojen puute on jatkuva keskustelun aihe myös Söderkullassa. Liityntäparkkipaikkojen puute täyttää molempien keskustojen vapaat paikat vauhdilla jo varhain aamulla.

Sipoon Sanomat pyysi kunnalta vastaukset lukijoitamme mietityttäviin kysymyksiin. Sipoon kunnan tiedottaja Paula Ropponen hankki kysymyksiin vastaukset vastuullisilta virkamiehiltä

Kenen vastuulla ovat parkkipaikat Nikkilässä ja Söderkullassa?

– Yleiset parkkipaikat ovat kunnan vastuulla. Parkkipaikat suunnitellaan kaavoituksen ja katusuunnitelmien yhdessä. Rakentamisen toteuttaa Katu- ja viheralueet -yksikkö.

Onko kunta tietoinen, että parkkipaikat eivät riitä virka-aikaan?

– Kyllä, olemme tietoisia asiasta. Tavanomaisen pysäköintitarpeen lisäksi erityisesti Nikkilässä pysäköintipaikkojen tarvetta virka-aikaan lisäävät tällä hetkellä rakennustyömaat.

Onko Sipoon kunta tekemässä jotain parkkiongelmalle?

– Koko kunnan alueelle laaditaan pysäköintiohjelma, jossa selvitetään nykyinen ja myös tuleva pysäköintitarve ja suunnitellaan siihen ratkaisu. Työ alkaa alkuvuodesta 2018.

Milloin Nikkilään ja Söderkullaan saadaan liityntäparkkipaikat asukkaille, jotka jatkavat matkaansa linja-autolla?

– Tarkkaa ajankohtaa on valitettavasti mahdotonta sanoa. Monet kunnasta riippumattomat asiat vaikuttavat liityntäpysäköinnin toteuttamiseen. Esimerkiksi Nikkilään Martinkyläntien risteykseen on suunniteltu liityntäpysäköintiä. Alue ei kuitenkaan ole kunnan omistuksessa ja neuvotteluissa ei ole toistaiseksi päästy sopuun kaikkien maanomistajien kanssa. Liityntäpysäköintipaikkoja kuitenkin edistetään jatkuvasti sekä Nikkilään että Söderkullaan ja ne ovat myös esillä laadittavassa pysäköintiohjelmassa.

Käyttäjän crista.lassfolk-feodoroff@media.fi kuva

Crista Lassfolk-Feodoroff