Paikalliset

Snobbailu ei kuulu Sipoonrannan saaristolaishenkeen

Sipoon Storörenissä sijaitseva Sipoonranta on Diili-ohjelman myötä valtakunnallisesti tunnettu hanke. Kun sipoolainen liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo päätti rakentaa kotikulmilleen saaristolaishenkisen uudiskylän, ei hän jättänyt epäilyksille tilaa.

Pari vuotta sitten Harkimo piti nyt jo edesmenneessä Café Storörenissä tiedotustilaisuuden yhdessä hankkeen toimitusjohtajaksi ryhtyneen Helena Karihtalan kanssa. Suunnitelmat olivat silloin vain suunnitelmia, suorastaan epätodellisen tuntuisia. Sipoo kuitenkin sai kuin saikin Sipoonrannasta kasvusuunnitelmilleen lähtölaukauksen, jonka moottorina toimi esimerkillinen tahtotila.

Tänä päivänä Storörenin Sipoonrannassa seisoo komea rivi rakennuksia ja lisää tehdään tohinalla. Pääasialliseksi rakennuttajaksi ryhtyi reilu vuosi sitten Skanska, joka osti osuuden Harkimon, Karihtalan ja Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen yhteisomistuksessa olevasta Sipoonranta Oy:stä.

Vuonna 2014 Sipoonrannasta on tarkoitus löytyä muun muassa 250 asuntoa, 400 neliön ravintola, kahvila, päiväkoti ja hyvin varustettu vierasvenesatama saunoineen ja pyykkitupineen. Omaleimaisuutta alueelle antavat venelaiturit, jotka tulevaisuudessa kurkottavat kohti Sipoon saaristoa. Veneiden lipumista ulapalle kelpaa vedenrajaan rakennettua rantabulevardia pitkin kulkevien ihastella.

Asukaspohjan moninaisuuden takaa osaltaan asuntovalikoima. Hintahaitari venyy sijainnin ja näköalan mukaan neljästä kuuteen tuhanteen euroon neliöltä. Keskimäärin kolmion saa tavallisen omakotitalon hinnalla. Hintavimmillaan kaksikerroksinen perheasunto merinäköalalla ja omalla sisäänkäynnillä maksaa jo viittä vaille miljoonaan. Merellisyydestä ja mediahehkutuksesta huolimatta Sipoonrannasta ei tule harvojen ja valittujen luksusalue. Se käy selväksi asuntoihin tutustuessa. Materiaalit ovat laadukkaita, mutta maltillisia.

Ylimääräistä pröystäilyä asunnoista ei löydy. Päällimmäisenä mieleen tulee käytännöllisyys. Tosin sisutuksella asunto taipuu helposti virallisempaankin edustamiseen, kuten Karihtala näyttelytarkoitukseen kalustamissaan huoneistoissa osoittaa.

– Sama tila on ihan erinäköinen täysin riippuen sisustuksesta ja materiaaleista. Olen tiedostanut, että kuluttajat tykkäävät eniten ajattomasta tyylistä. Laadukasta ja korkeatasoista pitää olla, mutta ei mitenkään korostetusti. Snobbailu ei kuulu sipoolaiseen saaristolaishenkeen, Karihtala sanoo.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat