Puheenaihe

Yle: Toimittajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja: Hesarin tietovuotojuttu oli ylilyönti

Kuvituskuva.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen puheenjohtaja Ilkka Nousiainen arvioi, että Helsingin Sanomien juttu Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta oli ylilyönti.

– Salassapito koskee myös mediaa ja sitä pitää kunnioittaa. Tässä on suuri vaara että sananvapaus saa tältä osin väistyä. Tulkitsen asian näin, Nousiainen sanoo Ylen jutussa.

Nousiaisen mukaan Viestikoekeskuksen tietovuotojuttu on journalismin näkökulmasta hyvin poikkeuksellinen.

– Siinä on kolme tärkeää asiaa, ensinnäkin salassapito, kansallinen turvallisuus ja sanavapaus. Nyt ollaan hyvin delikaatin asian kanssa tekemisissä. Tämä on aivan Suomen kansallisen turvallisuuden ytimessä. Tämän pitäisi kiinnostaa kaikkia.

Toimittajat ilman rajoja (TIR) on kansainvälisen Reporters sans Frontièrs (RSF) -järjestön alajaosto. Se työskentelee lehdistön ja sananvapauden puolesta ja ottaa kantaa, kun tämä vapaus on vaarassa.

Järjestön tärkeimmät tehtävät ovat uutismedian ja internetin riippumattomuuden puolustaminen sekä vaarallisilla alueilla työskentelevien toimittajien avustaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

KRP: HS-toimittajan asuntoon tehtyä kotietsintää ei voitu viivyttää – "Kellarissa pyrittiin tuhoamaan aineistoa"18.12.2017 13.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat