Puheenaihe

IL: Teuvo Hakkarainen suuteli kansanedustajaa 5 sekuntia – "Päästä irti äijä"

Teuvo Hakkarainen 

Eduskunta

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen toiminta viime viikolla eduskunnassa voi johtaa poliisitutkintaan, kertoo Iltalehti.

Hakkarainen suuteli väkisin entistä puoluetoveriaan poliisi-kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.). Iltalehden mukaan Hakkarainen kävi Ruohon kimppuun, kun kansanedustajat istuivat eduskunnan kuppilan pöydässä. Mukana tilanteessa oli Ruohon nykyinen puoluetoveri poliisi-kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

Hakkarainen oli osallistunut eduskuntaryhmänsä kosteisiin pikkujouluihin. Ruoho oli puolestaan tullut kuppilaan eduskunnan suuresta salista, jossa käsiteltiin hallituksen esitystä uudeksi alkoholilaiksi.

– Yllättäen hän kävi Ruohoa kaulasta kiinni ja teki seksuaalisluonteisen teon hänelle, Tolvanen kuvailee tilannetta Iltalehdelle.

– Sanoin kovaan ääneen, että äijä päästä irti, tai jotain, hän muistelee ja arvioi tilanteen kestäneen noin 5 sekuntia.

Ruohoa on kehotettu tekemään asiasta rikosilmoitus. Espoolainen Ruoho sanoo, ettei ole kuitenkaan päättänyt vielä miten toimia. Hän sanoo, että kokee tapauksen itselleen vaikeaksi eikä olisi halunnut sen tulevan julkisuuteen.

Hakkarainen on pyytänyt toimiaan anteeksi. Hän kirjoitti anteeksipyynnön Facebookin jo viime viikolla.

Anteeksipyynnössä Hakkarainen ei kertonut tapauksen yksityiskohtia eikä sitä, että toinen osapuoli oli Ruoho.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) kertoo Facebookissa pohtivansa koko pikkujouluperinteen lopettamista. Lohelan mukaan sopimatonta käyttäytymistä on ollut "joidenkin eduskuntaryhmien viettämien pikkujoulujen jälkeen".

– Ne eivät ole hyväksyttäviä, sopivia tai eduskunnan arvokkuuden mukaisia.

Puhemies aikoo pyytää eduskuntaryhmiltä näkemyksiä pikkujoulujen siirtämisestä eduskunnan ulkopuolelle.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Hakkaraisen tapausta käsitellään puolueen sisällä tällä viikolla.

Hakkaraista uhkaa todennäköisesti sanktio. Halla-aho on aiemmin viestittänyt, ettei hän hyväksi seksuaalista ahdistelua.

LUE MYÖS: Hakkarainen sai rangaistuksen ryhmältään – menettää myös paikan puheenjohtajistossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat