Sipoon kunta kiittää Gumbostrandin koulupalon ensisammuttajia - liigapelaaja Isakssonin Kemin-matkan ansiosta palo havaittiin ajoissa

Keaton Isaksson on tehnyt sopimuksen liigajoukkue PS Kemin kanssa ja oli uudenvuodenpäivän aamulla matkalla uuteen kotikaupunkiinsa Kemiin isänsä Harri Hagmanin kanssa, kun he huomasivat Gumbostrandin koulun olevan tulessa.

Jouni Lampinen

Sipoon kunta muistaa lahjakortilla Gumbostrandin ruotsinkielisen koulun palon ensisammuttajia eli Keaton Isakssonia ja Harri Hagmania, joiden ansiosta koulu säästyi isoilta tuhoilta.

Gumbostrands skola syttyi tuleen varhain hiljaisena uudenvuodenpäivänä vähän ennen puolta yhdeksää.

Kunnanjohtaja Mikael Grannas toteaa, että vahingot olisivat voineet olla nykyistä suuremmat ilman kahden miehen nopeaa toimintaa.

Sipoon kunta muistaa lahjakortilla Keaton Isakssonia ja Harri Hagmania, jotka havaitsivat liekit, hälyttivät apua ja pyrkivät pitämään liekit aisoissa lumen avulla.

Isaksson ja Hagman huomasivat palon ajaessaan autolla koulun ohi. Hiljaisena pyhäaamuna ei kylällä näkynyt muita liikkujia.

– Jos Isaksson ja Hagman eivät olisi havainneet paloa juuri tuolloin, olisi koko koulu voinut tuhoutua palossa. Kiitämme heitä ansiokkaasta toiminnasta. Kiitokset kuuluvat myös Gumbo FBK:lle, joka oli nopeasti paikalla sammutustoimissa, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Vain pieni osa koulusta vahingoittui tulipalossa. Koulutoimintaa on voitu jatkaa lähes normaalisti Gumbostrandin koulussa joululoman jälkeen.

Rakennusinsinööri Rainer Långsjö kertoo, että Isaksson ja Hagman saavat kiitoksena lahjakortit Söderkullan kartanoon.

– Ajattelimme kunnan Toimitilat-yksikössä, että palon ensimmäisenä havainneita olisi hyvä muistaa tavalla tai toisella. Meiltä säästyi paljon rahaa, aikaa ja vaivaa, kun palo havaittiin nopeasti, Långsjö sanoo.

Myös Gumbostrands skola on kiittänyt Isakssonia ja Hagmania sekä Gumbo FBK:ta.

Ruotsinkielinen Gumbostrands skola on ala-aste Sipoon Gumbostrandissa.

Koulussa on yhteensä 53 oppilasta ja esikoululaista.

Puinen koulurakennus on otettu koulukäyttöön vuonna 1919. Koulu viettää ensi vuonna 100-vuotisjuhlaa.

Written by:

Riitta Ketola

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Isaksson aloitti liigataipaleensa Kemissä pelastamalla Gumbon koulunSipoon koulupaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – tapahtumapaikalla on oleillut nuorisoaGumbon koulu Sipoossa syttyi palamaan – "Olipahan melkoinen aloitus tälle vuodelle"