Talman koulun uusi paviljonki yllätti iloisesti - väistötila ei olekaan vanha parakki

Paviljonki avattiin juhlallisella nauhanleikkauksella.

Riitta Ketola

Talman koulun oppilaat olivat syyslukukaudella hajautettuna kolmeen eri pisteeseen. Nyt kaikki oppilaat ovat saman katon alla. Uusi koulu valmistuu neljän tai viiden vuoden kuluttua.

Riitta Ketola

Bertta-koira oli saattelemassa oppilaita uusiin tiloihin.

Riitta Ketola

Koko koulu pääsi samoihin tiloihin, joissa olla useita vuosia, kunnes uusi koulu valmistuu.

– Missä täällä ovat ne parakit, kyseli koulukuraattori Hanna Kankaanpää maanantaina aamulla Talman koulun pihassa.

– Tuossa takana, sanoivat lapset ja osoittivat kaksikerroksista rakennusta, uuden uutta paviljonkia entisen päiväkodin paikalla.

Kankaanpää kertoo nauraen yllättyneensä todella positiivisesti asiasta.

Talman koulun väistötilat otettiin maanantaina käyttöön juhlallisella nauhan leikkauksella ja sen jälkeen annettiin ansaitut aplodit.

Rehtori Tiina Suojanen-Saari kertoi, että tämä on historiallinen hetki.

Hän pyysi oppilaita säilyttämään jatkossakin Talman hyvän hengen.

– Se on turvallinen, iloinen ja myönteinen työympäristö, jossa kunnioitetaan ja autetaan toisia, ollaan ystävällisiä, eikä kiusata, rehtori luetteli.

– Esimerkiksi väistötiloissa Gesterbyssä meillä oli hyvin vähän mitään välituntikähinöitä. Sen toivon jatkuvan täälläkin.

Nauhan leikkaamisen jälkeen oppilaat pääsivät sisään paviljonkiin.

Ovella heitä kätteli opettaja ja toivotti tervetulleeksi. Sen jälkeen oppilaat pääsivät tutustumaan omiin luokkatiloihinsa.

Vihdoinkin päästiin oikeaan kouluun.

– Tämä on ihan parasta! huudahti joku oppilaista istuutuessaan uuden pulpetin ääreen.

– Vihdoinkin päästiin oikeaan kouluun. Hieno oppimisympäristö. Puhtaammat ja raikkaammat luokat, kommentoivat oppilaat.

Rehtori Tiina Suojanen-Saari oli myös erittäin tyytyväinen tiloihin.

– Näin etukäteen rakennuksen piirustukset ja esimerkiksi käytävät näyttivät tosi kapeilta.Oli todella positiivinen yllätys, kun rakennus valmistui.

Rehtori iloitsee siitä, että rakennuksessa on mahdollisuus ottaa käyttöön myös pienryhmätiloja.

Iltapäiväkerho tulee toimimaan rakennuksen yläkerrassa, jossa ovat ykkös- ja kakkosluokat.

Vanhasta koulurakennuksesta tullaan käyttämään vielä ruokalaa ja jumppasalia sekä mahdollisesti teknisen työn tilaa.

Vanhasta koulusta ei uusiin tiloihin ole tuotu pulpetteja, tuoleja tai oppikirjoja.

– Ainoastaan sähköpiano, kopiokone, läppäreitä ja pieniä toimistotarvikkeita tuodaan puhdistuksen jälkeen.

Oppilaiden vanhemmat olivat myös erittäin tyytyväisiä siihen, että lapset pääsevät terveisiin tiloihin.

– Minulla on kolme lasta ja he ovat olleet syksyn ajan kolmessa eri paikassa opiskelemassa, kertoi eräs vanhemmista.

Ekaluokkalaiset eivät ole päässeet lainkaan aikaisemmin yhteiseen kouluun, vaan ovat opiskelleet viereisessä päiväkodissa.

– Siellä oli matalat tuolit ja pöydät, kertoi yksi ekaluokkalaisista, joka oli nyt tyytyväinen päästyään oikeaan kouluun.

Tilaa päiväkodissa oli kuitenkin hyvin oppilaille.

Written by:

Riitta Ketola

Ota yhteyttä