Bastukärrissä olisi töitä tarjolla sipoolaisille, mutta bussiyhteydet eivät toimi

Suomen suurin logistiikkakeskus Sipoon Bastukärrissä tarjoaa tänä vuonna entistä enemmän työpaikkoja, joita kunnassa on kaivattu.

Riitta Ketola

Paikallisten työpaikkojen määrä on etenkin Nikkilän sairaalan lopettamisen jälkeen ollut Sipoossa toivottua vähäisempi. Bastukärrin logistiikkakeskuksen myötä tilanne on muuttunut parempaan suuntaan: töitä on tarjolla.

Logistiikkakeskuksessa on jatkuva avoin työnhaku jo nyt, ja tänä vuonna työpaikkoja tulee lisää. Sipoolaisille ongelmaksi muodostuvat kulkuyhteydet. Ilman omaa autoa työmatkat ovat kohtuuttoman hankalat.

Julkisen liikenteen varassa kolmivuorotyöhön ei Sipoosta pääse yöaikaan millään, ja muulloinkin pitää kiertää Keravan kautta. Yhdensuuntaiseen työmatkaan saattaa mennä esimerkiksi Nikkilästä jopa 1,5 tuntia, vaikka etäisyys on noin kuusi kilometriä. Kevytväylää aluelle ei Sipoosta ole.

Inex Partners Oy:n toimitusjohtaja Jari Pousi vahvistaa julkisen liikenteen puutteen ongelmalliseksi etenkin autottomien sipoolaisten kohdalla.

– Palkkaisimme mielellämme enemmän sipoolaisia työntekijöitä, mutta olemme ymmärtäneet, että heidän saamisekseen kulkuyhteyksiin pitäisi saada parannus, Pousi sanoo.

– Keravalta käsin olemme saaneet bussiliikennettä parannettua meille päin osallistumalla kustannuksiin.

Keravalta rakennetaan tänä vuonna Bastukärriin 3,5 kilometrin kevytväylä, josta Kerava maksaa 40 prosenttia ja Sipoo 60 prosenttia.

Written by:

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ota yhteyttä