Caj Bremerin näyttely toi yleisömassan Gumboon

Kalkkirannassa asuva valokuvaaja Caj Bremer on elävä legenda, jonka näyttely toi Gumbostrandiin tuhansia ihmisiä ruuhkaksi saakka.

Riitta Ketola

Gumbostrand Konst & Formissa esillä ollut Caj Bremerin valokuvanäyttely Sata kuvaa Suomesta oli jättimenestys. Sipoolaiskuvaajan näyttely toi Gumboon tuhansia kävijöitä. Näyttelyn viimeinen päivä viime sunnuntaina keräsi taidegalleriaan noin 1 200 kävijää ja pihamaalle noin 450 autoa. Pienessä kylässä oli siis ennen näkemätön liikenneruuhka.

– Olihan se aivan uskomatonta. Talonmiehemme oli ryhdyttävä liikennepoliisiksi, toiminnanjohtaja Pia Maria Montonen nauraa.

Sunnuntaina kuvien äärelle jonotettiin parijonossa puolisen tuntia. Caj Bremer on ”ryysingistä” yhtä ällistynyt kuin muutkin. Hän pääsi kertomaan kuvistaan tuntikausia ja yleisö kuunteli tarkasti.

– Kuvien ihmiset puhuttelivat yleisöä. Olen ottanut ne lehtikuviksi ja galleria laittoi ne hienosti esille ilman laseja ja kehyksiä, Bremer kehuu.

– Erityisen iloinen olen siitä, että suuri yleisö löysi Konst & Formiin. Se on upea paikka, josta olen sipoolaisena ylpeä.

Lukemattomat ihmiset halusivat ikuistaa itsensä Caj Bremerin kanssa. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen suosioonsa vaatimattomasti.

– Näyttely oli yhteistyön tulos ja kuvissa esiintyvät ihmiset ne varsinaiset tähdet. Minä olen vain ottanut kuvat ja arkistoinut ne.

Written by:

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ota yhteyttä