Puheenaihe

Vastarintaliike pullistelee rikollisia – Ruotsalaismedia: joka toinen jäsen saanut tuomion

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktiivijäsenistä useampi kuin joka toinen on syyllistynyt Ruotsissa eritasoisiin rikoksiin. – Kuvassa Suomen Vastarintaliikkeen entinen johtaja Henrik Holappa, joka kirjoitti kokemuksistaan uusnatsien keskuudessa myös kirjan.

Into

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsenistä Ruotsissa useampi kuin joka toinen on saanut rikostuomion. Tämä ilmenee Ruotsin Radion tutkimuksista, jotka koskivat lähes kahtasataa uusnatsistisen PVL:n aktiivijäsentä.

Joka neljäs tuomittu on saanut rangaistuksen väkivaltaisesta rikoksesta. Tutkituista jäsenistä vanhin oli 71-vuotias ja nuorin 16-vuotias. Keski-ikä on hieman yli 30 vuotta.

– Ne, jotka syyllistyvät väkivaltaisiin tekoihin, saavat järjestössä lähes sankariaseman. PVL ei usko siihen, että väkivalta olisi huono menettelytapa, kertoo järjestön entinen johtaja Henrik Holappa.

Järjestön jättäneitä entisiä jäseniä pidetään pettureina, jotka altistavat itsensä riskeille. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen edustajat ovat kieltäytyneet Ruotsin Radion haastatteluista. Sen sijaan haastateltiin ihmisiä, joiden kimppuun PVL:n jäsenet olivat hyökänneet.

Tutkimuksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä STT

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat