Miten kehittäisit Nikkilää? – Kysely avattu verkossa

Kyläpolku.

AVARRUS ARKKITEHDIT

Iso Kylätie.

AOR Arkkitehdit

Nikkilän bulevardi.

Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen

Nikkilän asema.

MUUAN

Onko Nikkilässä tilaa uudelle asumiselle? Kuuluuko tulevaisuuden Nikkilään kaupunkimaista katumiljöötä ja torilla kohtaamisia? Tätä kysytään sipoolaisilta Uusi Nikkilä -verkkokyselyssä, joka on avoinna 22.4. asti.

Uusi Nikkilä -ideapaja on nuorten arkkitehtitoimistojen Uusi Kaupunki -kollektiivin yhdessä Sipoon kunnan kanssa järjestämä osallistava kaupunkisuunnitteluprojekti.

Ehdotukset esitellään sipoolaisille virtuaalisessa keskusteluympäristössä Uusi Nikkilä -verkkokyselyssä.

Sipoolaiset pääsevät kertomaan ajatuksiaan kustakin ehdotuksesta.

– Sipoo on kuullut asukkaiden näkemyksiä Nikkilän nykytilasta ja historiasta, ja nyt ajatuksia on viety eteenpäin konkreettisiksi, toteutuskelpoisiksi ehdotuksiksi. Verkkokyselyssä asukkaat voivat keskustella ehdotuksista ja antaa näkemyksensä siitä, onko Nikkilän keskustan suunnittelu menossa oikeaan suuntaan, Sipoon yleiskaavapäällikkö Kaisa Jama sanoo.

Sipoon kunta kutsui Uusi Kaupunki -kollektiivin laatimaan ehdotuksia ideasuunnitelmat neljään kehityskohteeseen, jotta keskustelu Nikkilän kehityksen suunnasta herää jo ennen kaavoituksen aloittamista.

– Sipoo kehittää aktiivisesti Nikkilän kyläkeskusta ja katsoo pitkälle paikan tulevaisuuteen. Uusi Kaupunki järjesti jo vuonna 2015 Söderkullassa työpajan, jonka tuloksiin kunta oli hyvin tyytyväinen ja tämä on jatkoa yhteistyölle, Arto Ollila ja Tiina Antinoja Uusi Kaupunki -kollektiivista sanovat.

Ehdotukset pureutuvat Nikkilän tulevaisuuteen.

– Nikkilä on Sipoon hallinnollinen keskus ja toinen Sipoon suurimmista kyläkeskuksista Söderkullan rinnalla. Uudelle asumiselle on kysyntää Sipoossa, ja Nikkilä on luontevin paikka kehittää sipoolaista kylämäiseen henkeen sopivaa täydennysrakentamista, Arto Ollila ja Tiina Antinoja kertovat.

Heidän mukaansa ehdotukset pyrkivät tuomaan etuja Nikkilän asukkaiden elämään.

– Kaupunkirakenteen tiivistäminen parantaa nikkiläläisten palveluita, kun uusista asukkaista saadaan kyläpalveluille asiakaskuntaa.

– Täydennysrakentamisella luodaan uudenlaista asumisen kirjoa Sipooseen. Uudet asunnot taas houkuttelevat monessa eri elämäntilanteessa olevia asukkaita, myös nykyisiä sipoolaisia.

Neljä sipoolaisille esiteltävää ehdotusta ja ne laatineet arkkitehtitoimistot ovat: Pieni Kylätie, AVARRUS Arkkitehdit; Nikkilän asema, MUUAN; Iso Kylätie, AOR Arkkitehdit sekä Nikkilän bulevardi, Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen

Lisätiedot http://uusi-kaupunki.fi/ ja kyselyyn voi vastata osoitteessa: www.sipoorakentaajakehittaa.fi

Written by:

Riitta Ketola

Ota yhteyttä