Bussiterminaalin ympäristö Nikkilässä tullaan toteuttamaan sipoolaisten toiveiden mukaan

Nikkilän nykyinen bussiasema jää pois käytöstä. Uusi terminaali rakennetaan Kuntalan eteen. Terminaali tulee näyttämään tällaiselta.

Sipoon kunta

Sipoolaisten näkemys Nikkilän uuden linja-autoterminaalin ympäristöstä ja kalusteratkaisuista on selvillä.

Vt. kuntatekniikan päällikkö Lari Sirén kertoo, että mielipiteensä kyselyn kautta toi julki kaikkiaan 268 vastaajaa.

– Kaikissa kategorioissa löytyi vaihtoehtojen joukosta selkeä voittaja.

Alueen puuvaihtoehdoista suosituin oli punasaarni (45 % äänistä), bussipysäkkikatoksista Alushelin katos (69 % äänistä), roska-astioista Metalcon puinen roskis (60 % äänistä) ja lampuista kupu-mallinen (65 % äänistä).

Puu- ja kalustevaihtoehtoja sai äänestää netissä kahden viikon ajan (16.3.-1.4.) niin sanotun osallistavan havainnekuvan kautta.

– Havainnekuvassa kyselyn vastaaja pääsee kokeilemaan eri vaihtoehtojen kombinaatioita valintojen mukaan päivittyvässä kuvassa. Havainnekuvaa pilotoitiin nyt Sipoossa ensimmäistä kertaa.

Osallistavan havainnekuvan on kehittänyt tamperelainen Villi Vyöhyke ry ja Sipoon kunta on mukana testaamassa ratkaisua ensimmäisten joukossa.

– Osallistava havainnekuva on uudenlainen tapa ottaa kuntalaiset mukaan konkreettiseen lähiympäristön suunnitteluun. Olen iloinen, että saimme kyselyyn paljon vastauksia, sanoo Sirén.

– Kyselyyn vastanneet pääsevät tässä aidosti vaikuttamaan, sillä terminaalialueen puut ja kalusteet toteutetaan suoraan kyselyn tulosten perusteella, toteaa Lari Sirén.

Samaan aikaan osallistavan havainnekuvan kanssa nähtävillä olivat Ison Kylätien katusuunnitelmat, jotka tekninen valiokunta 3.4. kokouksessaan hyväksyi terminaalialueen osalta.

Terminaali- ja katualueen rakennustöiden on määrä alkaa kesäkuussa ja suurimmat työt pyritään toteuttamaan koulujen kesäloman aikana.

Written by:

Riitta Ketola

Ota yhteyttä