Paikalliset

OK Trian järjestää vuoden 2022 Jukolan viestin – noin 20 000 kilpailijaa tulossa

OK Trian järjestää Jukolan viestin vuonna 2022. Tämän vuoden Jukola järjestetään lauantaina 16.-17. kesäkuuta Hollolassa. Mukana on lähes 20 000 kilpailijaa.

arkistokuva/Riitta Ketola

Jukolan viestin johtoryhmä on myöntänyt Jukolan viestin järjestelyoikeudet vuosille 2022-2023. OK Trian sai järjestelyvastuun vuodelle 2022.

Jukolan järjestämisestä oli kiinnostunut alun perin kuusi hakijaa, joista esikarsinnan jälkeen kolme valittiin tekemään lopullinen hakemus.

– Hakijat joutuivat tekemään valtavan työn hakemuksensa eteen erilaisten lupien ja taustapäätösten teossa. Hakuasiakirjat ovat hyvä pohja aloittaa kilpailun suunnittelu ja toteutus, toteaa Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Nyt painotimme, että hakijakunnat ja -kaupungit ovat mukana jo hakuvaiheessa, koska Jukolan viesti on järjestäjäpaikkakunnalle vuoden merkittävin urheilutapahtuma, jolla on suuri merkitys alueen talouteen ja näkyvyyteen.

Johtoryhmään kuuluvat Kaukametsäläisiä edustavat Juhani Sihvonen ja Esko Junttila, Suunnistusliittoa edustavat Petteri Palmi ja Aki Lindroos sekä Puolustusvoimien edustajat Jouni Lipponen ja Teijo Oksanen.

Järjestelyoikeudet myönnettiin seuraavasti: 2022: Porvoo, järjestäjänä OK Trian, 2023: Kauhava, järjestäjinä Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä.

OK Trianiin kuuluu kolme seuraa eli Sibbo-Vargarna, OK Orient ja Akilles OK.

Sibbo-Vargarnan suunnistusjaoston puheenjohtaja Rita Wickholm iloitsee päätöksestä, jonka valmisteluissa myös sipoolaiset ovat olleet pitkään.

– Kisat järjestetään Porvoon Epoossa, mutta olemme olleet alusta asti aktiivisesti valmistelemassa hakemusta, kertoo Wickholm.

– Toivon, että sipoolaiset, muutkin kuin suunnistajat, innostuvat lähtemään talkoisiin tähän hienoon tapahtumaan.

Sipoossa Jukolan viesti on järjestetty vuonna 1995. Tuolloin järjestäjinä olivat Sibbo-Vargarna ja Keravan Urheilijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat