Paikalliset

HSL selvitystyössä – Sipookin on mukana liikkumistutkimuksessa

Kuvituskuva.

Juha Perämäki

Ensi syksynä tutkitaan laajasti HSL:n toimesta Helsingin seudun asukkaiden liikkumistottumuksia. Lähes 40 000 satunnaisesti valittua yli 7-vuotiasta asukasta 15 eri kunnasta saa 27.8.-23.11. kutsukirjeen Liikkumistutkimukseen, jossa selvitetään asukkaiden liikkumistottumuksia.

Sipoo on yksi tutkimuskunnista. Muita ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Tutkimustyöryhmän päällikön Marko Vihervuoren HSL:stä mukaan he keräävät tietoa kaikenikäisten ja kaikenlaisia liikennevälineitä käyttävien asukkaiden liikkumisesta.

– Tarvitsemme tutkittua tietoa pohjaksi liikennepoliittisille päätöksille ja sujuvamman liikenteen suunnitteluun. Kattavaa kokonaiskuvaa ihmisten liikkumistottumuksista ja liikkumisen syistä ei saada millään muulla tavalla selville kuin laajalla otantatutkimuksella, Vihervuori perustelee.

– Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kaikki kutsun saaneet vastaavat kyselyyn, liikkuivatpa he omalla autolla, julkisilla, pyörällä, kävellen tai ehkä eivät minnekään.

Kyselyyn vastataan pääsääntöisesti netissä, mutta yli 70-vuotiaille tehdään puhelinhaastattelu.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat