Paikalliset

MTV3: Sipoon henkirikos oli raaka ja julma

Torstaina iso poliisioperaatio Helsingissä – yksi löytyi kuolleena, useita on otettu kiinni,

Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella tapahtui henkirikos 23. heinäkuuta.

Mia Tadic

Torstaina iltapäivällä poliisilla oli iso poliisoperaatio Helsingissä. Tilanne alkoi noin kello 16 ja päättyi klo 19 aikoihin. Kiinniottotilanne liittyi Sipoon henkirikostutkintaan.

Poliisi eristi Kasarmikadun ja Kasarmitorin. Helsingin poliisin mukaan kyseessä oli vaarallisen henkilön kiinniottotehtävä ja paikalla oli runsaasti raskaasti aseistautuneita poliiseja.

Kasarmikadun opertaatio päättyi noin seitsemän aikaan illalla. Poliisin mukaan kiinniotettava henkilö löytyi menehtyneenä.

Poliisin mennessä suorittamaan kiinniottoa Kasarmikadulla sijaitsevaan yksityisasuntoon, asunnosta ammuttiin muutama laukaus. Kun poliisi meni asuntoon sisälle, kohdehenkilö löytyi sieltä menehtyneenä. Poliisi ei ampunut tilanteessa laukauksia, eikä sivullisille aiheutunut vaaraa.

Poliisin mukaan operaatio liittyi Sipoon Hansaksen murhatutkintaan. Tapauksen johdosta on tehty kiinniottoja. Kaikki kiinniotetut ovat miehiä.

Asiakokonaisuuden tutkinta on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella. Rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo, että henkirikosta on tutkittu alusta asti yhteistyössä Keskusrikospoliisin kanssa.

MTV3 uutisoi, että henkirikos oli erityisen raaka ja julma. Noin 50-vuotias, sijoitusalalla johtotehtävissä työskennellyt mies oli MTV:n tietojen mukaan sidottu ja hänet surmattiin ampumalla teloitustyylisesti päähän.

Iltalehdelle rikoskomisario Mikko Minkkinen totesi, että MTV:n uutinen pitää "jonkun verran, osittain paikkansa". Hänen mukaansa poliisilla on auki useita tutkintalinjoja ja nyt tehdyt kiinniotot liittyvät niistä yhteen. Kiinni otettujen kuulustelut jatkuvat perjantaina.

Myöhemmin torstaina illalla Minkkinen kertoi MTV:lle, että poliisin etsimä, tummaan sadeviittaan pukeutunut henkilö oli ilmeisesti sama henkilö, joka surmasi itsensä asunnossa, jonne poliisi meni. Hänen myös epäillään olevan murhan tekijä.

Henkirikos Hansaksessa

Sipoon Söderkullassa sijaitsevasta omakotitalosta löytyi tiistaina 24. heinäkuuta kuolleena noin 50-vuotias mies.

Myöhemmin selvisi, että mies sai surmansa jo maanantaina 23. heinäkuuta alkuillan tai illan aikana. Tarkka aika on selvillä, mutta poliisi ei halua sitä vielä kertoa.

Miehessä todettujen ulkoisten väkivallan merkkien perusteella asiaa alettiin tutkia henkirikoksena.

Poliisi teki paikalla rikospaikkatutkintaa ja puhutti muun muassa naapurustoa.

Tämän perusteella poliisi päätyi siihen, että tapausta tutkitaan murhana.

Havainnoista tai vihjeistä voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisin numeroon 02954 36442.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Anni, 28, eristettiin kauppaan Kasarmitorin poliisioperaation alkaessa – "Heillä oli pommikamat ja rynkyt messissä"2.8.2018 20.08
Kasarmikadun poliisioperaatio ohi – kiinniotettava löytyi menehtyneenä2.8.2018 19.21
Tutkinta edistyy: poliisi on tehnyt kiinniottoja Sipoon henkirikokseen liittyen2.8.2018 18.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat