Urheilu

Leo-Pekka Tähti ihmetteli itsekin ylivoimaansa EM-kisoissa – "Aikamoinen veto, vähän vetää hämilleen"

URHEILU  Suomi sai tiistaina neljä mitalia parayleisurheilun EM-kisoista.

Amanda Kotaja kelasi pronssille ja Leo–Pekka Tähti voitti 200 metriä EM-Berliinissä. Molemmille kyse oli kisojen kakkosmatkasta.

Riikka Lamminen / arkisto

Suomen ratakelaajat aloittivat parayleisurheilun EM-kilpailut Berliinissä räväkästi tiistaina.

Leo-Pekka Tähti voitti kakkosmatkansa 200 metriä, Toni Piispanen ylsi 100 metrillä hopealle ja Amanda Kotaja kakkosmatkallaan 200 metrillä pronssille.  Avauspäivän neljännen suomalaismitalin otti näkövammaisten T11-luokassa pituuden pronssia hypännyt Ronja Oja.

Leo-Pekka Tähti oli T54-luokan 200 metrillä suorastaan murskaavan ylivoimainen, sillä hopeamitalisti Kenny van Weeghel jäi lähes sekunnin. Tähti voitti matkan kisaennätyksellä 24,74, matkaa Euroopassa viime vuodet hallinnut van Weeghel kelasi 25,67.

Tähti povasi ennakkoon, että jos joku kelaa Berliinissä matkan alle 25 sekuntiin, se on ”älyttömän kova tulos”.

– Ei tarvitse miettiä, että mikä on uran paras kakkonen. Oli kyllä huikea. Oli iso yllätys, että ero oli noin valtaisa. Aikamoinen juttu. Vähän vetää hämilleen, Tähti myhäili mestaruuden jälkeen SUL:n tiedotteen mukaan.

Hän tunsi olonsa hyväksi jo ennen starttia niin harjoituskentällä kuin radallakin, mutta meno yllätti silti.

– Tiesin, että olen kunnossa. 150 metrin kohdalla rupesin tajuamaan, etteivät muut pysty vastaamaan, Tähti sanoi iloisena.

Hänen neljän matkan urakkansa Berliinissä jatkuu keskiviikkona 400 metrillä.

Toni Piispasen T51-luokassa satasen voitti Belgian Peter Genyn. Piispanen kelasi 23,44.

– Aikamoista runttaamista. Perusstartti, ei loistava, muttei surkeakaan. 20 metrin päästä lähti rullaamaan liikkeelle. Tyytyväinen olen kelaukseen ja hopea maistuu hyvältä. Nyt muutama harjoitus välissä, ja uskon, että perjantaina kakkosesta tulee parempi, Piispanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Hänellä 200 metriä on tällä kaudella ollut parempi matka, koska startin kanssa on ollut haasteita.

Amanda Kotaja kelasi pronssille T54-luokassa 200 metrillä, joka on hänelle kakkosmatka.

–  Kaarre oli tosi hyvä, mutta loppuun asti ei riittänyt paukkuja. Olen tosi iloinen, ajattelin lähteä nauttimaan ja sen tein, ajan 31,62 pyyhältänyt Kotaja sanoi.

Samassa kilpailussa Sini Paukkeri oli viides ajalla 34,54.

Ronja Oja hyppäsi pituudessa pronssille tuloksella 426. Oja kilpailee oppaansa Jesper Ojan kanssa Berliinissä myös 100 metrillä, joka on ohjelmassa torstaina.

– Ei kauhean hyviä. Ajattelin tekeväni ennätystä 450:n päälle, ei vaan kokonaisuutena toiminut tänään. Ehkä liian vähän kisoja tänä kesänä, Oja sanoi hypystään ja suuntasi ajatuksiaan satasta kohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat