Paikalliset

Hjallis sai kokoomuslaiset kostoretkelle: "Olet todella itsekkyydessäsi perkeleen kasvatti. Rukoilen, ettet elä enää seuraaviin vaaleihin!”

Uuden poliittisen liikkeen perustanut sipoolainen julkaisi paljastavan vaalikirjan.

Harry Harkimon lähtö kokoomuksesta poiki hänelle uusia vihollisia. Poliittisessa paljastuskirjassaan mies esimerkiksi kertoo, kuinka Myrskylän kokoomuksen puheenjohtaja Kirsti Salminen haukkui puolueen jättäneen Harkimon itsekkääksi "perkeleen lähettilääksi" ja toivoi hänen kuolevan ennen seuraavia vaaleja.

Crista Lassfolk-Feodoroff

– Kutsukaa kirjaa ihan miksi haluatte, mutta en ole vielä edes päättänyt, lähdenkö ehdolle kevään eduskuntavaaleissa, täräytti Hjallis Harkimo maanantaina toimittajajoukolle, joka oli saapunut uutisoimaan miehen poliittista uraa valottavan kirjan julkistamista. Samalla toimittajat saivat kuulla osallistuvansa myös Harkimon perustaman Liike Nyt -liikkeen toimitilojen avajaisiin.

Helsingin keskustassa sijaitsevat tilat tulevat tarpeeseen, sillä tähän saakka päämajaksi ilmoitettu osoite on Harkimon kotikulmilla Sipoon Västerskogissa.

Avajaisissa tupa oli täynnä ja Hjallis paistatteli valokeilassa rennon karismaattisena suorasuuna. Luonteenpiirre, joka pääsi kirjan nimeksikin: Hjallis Harkimo – Suoraan sanottuna. Kirjan kirjoittaja on Riku Siivonen, joka kertoi saaneensa idean editoituaan Harkimon kolumneja.
Idea kasvoi uusiin mittoihin, kun Harkimo paljasti suunnittelevansa lähtöä kokoomuksesta ja perustavansa uuden poliittisen ryhmittymän.

– Tästä tulikin Harkimon poliittinen manifesti, Siivonen sanoi ja vertasi teosta Kommunistiseen manifestiin, jonka julkaisivat Karl Marx ja Friedrich Engels vuonna 1848. Vertaus pohjasi uuteen poliittiseen ajatteluun yhteiskunnallisessa murroksessa, vaikka sisällöstä yhtäläisyyksiä saa hakea.

Harkimo itse viittasi kintaalla poliittisiin ideologioihin vasemmalta oikealle, sekä kaikenlaiseen lokerointiin muutenkin. Hän painotti haluavansa "teidän toimittajien mielestä niin saatanan tyhmät" ihmiset vaikuttamisen keskiöön, mikä onnistuisi Liike Nyt -liikkeen nettisivujen kyselyihin osallistumalla.

– Paras tapa on esitellä asiat sveitsiläiseen tyyliin: argumentoimalla ensin sekä puolesta että vastaan, Harkimo selvensi.

– Äänestystulos on sitten se, mihin sitoudutaan eikä lähdetä sooloilemaan omia.

Harkimo kertoo kirjassaan syitä siihen, miksi hän halusi lähteä poliittisesti omille teilleen. Esimerkiksi lähtö kokoomuksesta paljasti rumat kasvot puolueiden sisäisestä valtapelistä.
– Lahkosta lähtenyttä ei tietenkään jätetä rauhaan, vaan pyritään mustamaalaamaan tämän uusi elämä. Esimerkiksi aina kun jossain on kirjoitettu minusta jotain negatiivista, joku kokoomuslainen jakaa sen Twitterissä ja toiset kokoomuslaiset tykkäävät siitä, Hjallis kertoi.

Harkimo paljastaa saaneensa Myrskylän kokoomuksen puheenjohtajalta Kirsti Salmiselta järkyttävän viestin eroilmoituksensa jälkeen. Puheenjohtaja kirjoitti Harkimolle: ”Olen järkyttynyt eroamisestasi Kokoomuksesta ja halveksin nyt jopa kaikkia jonninjoutavia saavutuksiasi. Sinä siis yrität hajottaa itsekkyydessäsi kaiken sen 1987 vaaleista asti saavuttamamme Kokoomuksen tuloksen, hajotat oikeiston ja suot taas kommunisteille ja sosialisteille vaalivoiton. Olet todella itsekkyydessäsi perkeleen kasvatti. Rukoilen, ettet elä enää seuraaviin vaaleihin!”

Uskotko Harkimon perustaman poliittisen liikkeen menestykseen?

Kyllä
58% (64 ääntä)
En
42% (46 ääntä)
Ääniä yhteensä: 110

Liike Nyt

Huhtikuussa 2018 perustettu poliittinen liike, joka haluaa uudistaa yhteiskunnallista päätöksentekoa.

Perustajat: Hjallis Harkimo (pj.), Mikael Jungner, Alex Nieminen, Helene Auramo, Tuomas Enbuske, Karoliina Kähönen ja Sarian Antila. Perustajat ilmoittavat rahoittavansa toiminnan itse.

Aikoo tarjota nettisivuillaan jäsenilleen alustan avoimelle keskustelulle, vaikuttamiselle ja päätöksenteolle. Tavoite on tuoda myös asiantuntijat mukaan keskusteluun kansalaisten kanssa.

Keskittynyt viime aikoina kiertämiseen maakunnissa.

Harkimon mukaan esikuvana on paitsi sveitsiläinen kansalaisaloitteisiin ja kansanäänestyksiin pohjaava päätöksenteko, myös suoraan demokratiaan nojaava italialainen Viiden tähden liike.

Lisätietoa: liikenyt.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat