Paikalliset

Soltunan talo puretaan – rakennuksen osia huutokaupataan

Sipoon kunta tekee tilalle pysäköintipaikkoja, myöhemmin aluetta käytetään koulutilojen laajentamiseen.

Soltunan talo on rakennettu 1920-luvulla.

Sipoon kunta

Sipoon kunta aikoo purkaa niin sanotun Soltunan talon Nikkilässä. Talo on Ison Kylätien varressa, Enterin vieressä ja koulukeskuksen alueen kupeessa.

Kiinteistö ja sen mukana Soltuna-niminen talo siirtyi kunnan omistukseen elokuussa 2018.

Tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen toteaa, että rakennus on ajan myötä vaurioitunut ja on erittäin huonokuntoinen.

– Rakennus puretaan syksyn aikana ja alue siistitään. Kiinnostuneet voivat ostaa Soltunan osia julkisessa huutokaupassa, joka on tarkoitus järjestää lokakuussa.

Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Iso Kylätie 10.

– Se sijaitsee keskeisellä Nikkilän keskustakorttelialueella, jonka kehittäminen on kunnalle strategisen tärkeää. Tästä syystä kiinteistö hankittiin kunnalle osana vaihtokauppaa.

Soltunan omistajat saivat vaihtokaupassa Runebergin entisen päiväkodin.

Vuosien varrella Soltunan kiinteistöllä sijaitseva, 1920-luvulla rakennettu puutalo on Pohjosen mukaan päässyt erittäin huonoon kuntoon.

– Lisäksi se jää Nikkilän keskusta-alueen kehittämisen ja Ison Kylätien saneerauksen alle. Myöhemmin tulevaisuudessa kunta tarvitsee tontin toisen asteen koulutuksen tilojen laajentamista varten. Näistä syistä talo puretaan. Viranomaiset ovat myöntäneet luvan rakennuksen purkamiseen.

– Koska rakennus on ollut osa Nikkilän rakennusperimää ja sen osista on tullut kysymyksiä kuntalaisilta, on kunta päättänyt järjestää julkisen huutokaupan ja myydä Soltunan osina kiinnostuneille, kertoo Pohjonen.

Rakennuksesta huutokaupataan muun muassa osiksi puretut kaksi kaakeliuunia, ikkunapokat, väliovet ja hirsirunko.

Hirsirunko tarjotaan sellaisenaan purettavaksi ja poiskuljetettavaksi.

– Kunta ei takaa hirsirungon toimivuutta kuljetuksen jälkeen, eikä vastaa rungossa olevista vaurioista. Myös muut osat myydään siinä kunnossa, missä ne ovat.

Huudettujen osien poisviennin aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin huutokaupan yhteydessä.

– Tavaroiden poisviennin jälkeen kunta rakentaa tontille keskustan pysäköintiä ja helpottaa Nikkilän pysäköintitilannetta. Pysäköinti voi olla tontilla, kunnes tontti tarvitaan sen lopulliseen käyttötarkoitukseen.

Rakennuksesta kaupataan lisäksi pienempiä osia Toimintakeskus Risteyksen ylläpitämässä kierrätysmyymälässä entisen matkahuollon tiloissa kahvila Dösiksen yhteydessä.

– Huutokauppaa valmistellaan parhaillaan, ja sen yksityiskohdista ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syyskuun aikana, kertoo Juha Pohjonen.

[email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat