Paikalliset

Konsertit tuodaan kyliin

Kotona asuville ikäihmisille järjestetään konsertteja Sipoon eri kylissä.

Heidi Ketola Lohjan kaupunginorkesterista (vas.), palveluohjaaja Helena Räsänen sekä kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori Kimmo Sillanmikko toivovat, että kotona asuvia ikäihmisiä vietäisiin kyliin tuotaviin konsertteihin.

Riitta Ketola

Ikäihmisille suunnattu konserttitarjonta laajennetaan Sipoon kylissä järjestettäväksi konserttisarjaksi. Valoa syksyyn -konserttisarja tuo muun muassa Angelika Klasin, Heikki Oraman, Erkki Liikasen ja Juha Hostikan kaltaiset solistit.

Syksyn konsertit järjestetään Nikkilän Artborgissa (22.9.), Pohjois-Paippisten Widegårdissa (13.10.), Talman VPK:lla (3.11.) ja Kalkkirannan Träskbergassa (27.10.). Konsertteihin kutsutaan erityisesti iäkkäitä kuulijoita, joille matka kulttuuritapahtumiin on liian pitkä.

–Tarkoituksemme on tuoda väriä ikäihmisten elämään ja kulttuuri heidän lähelleen. Kulttuurielämykset kuuluvat kaikenikäisille. Haluamme myös lisätä yhteisöllisyyttä kylissä ja saada kyläläiset tunnistamaan mahdollisia yksin eläviä naapureitaan, jotka saattaisivat kaivata apua ja seuraa, kertoo palvelujohtaja Helena Räsänen Sipoon kunnan ikääntyneiden ja vammaisten palveluista.

Hän huomauttaa, että esimerkiksi muistisairaat pystyvät useimmiten hyvin keskittymään konsertteihin.

– Musiikki rauhoittaa, tietää kokemuksesta muusikko Heidi Ketola Lohjan kaupunginorkesterista.

Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori Kimmo Sillanmikko rohkaisee kaikkia omaisia ja ystäviä auttamaan kuljetuksissa ja tulemaan itsekin paikalle.

Konsertteihin on vapaa pääsy Artborgissa pidettävää avajaiskonserttia lukuun ottamatta, jossa osa paikoista on varattu erikseen kutsutuille ikäihmisille. Muille konsertti on maksullinen.

Konserteissa on lisäksi maksullinen kahvitarjoilu, jonka järjestävät paikalliset järjestöt.

Valoa syksyyn -konserttisarjan järjestävät yhdessä Musiikkiopisto Sipoossa, Lohjan kaupunginorkesteri ja Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelut, jotka ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä.

– Nyt mukaan on saatu Lival Oy, jonka ansiosta toiminta on saatu laajennettua konserttisarjaksi. Yritys myös toivoo, että vastaavia kyläkonsertteja toteutettaisiin muissakin kunnissa, Räsänen sanoo.

Valoa syksyyn -konserttisarja:

La 22.9. klo 14 Avajaiskonsertti Artborg, Nikkilä (Pilvilinnantie 2). Angelika Klas + Leppälä band. Osa paikoista varattu kutsuvieraille ja ikääntyneiden palveluiden asiakkaille, muille liput 15e/20e euroa. Lippuja voi ostaa vain ennakkoon osoitteesta netticket.fi tai varata sähköpostitse [email protected]. Lippuja myynnissä rajoitettu määrä.

La 13.10. klo 14 Widegård, Paippinen (Paippistentie 1134), Juha Hostikka & Saarikoski-kvartetti, ”Merikanto 150 v”, Vapaa pääsy.

La 27.10. klo 14 Träskberga, Kalkkiranta (Nevaksentie 340), Heikki Orama + Leppälä band ”Georg Ots”, Vapaa pääsy.

La 3.11. klo 14 Talman VPK:n talo (Talmankaari 65): Erkki Liikanen + Leppälä band, ”Svengaava evakkoreki”, Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat