Paikalliset

Sipoolaiskoripalloilijat kohtasivat vastustajan raivon – "Valmentaja alkoi huutaa järjettömästi" 

WB-Panttereiden valmentaja menetti täysin malttinsa.

Hukkabasketin 17-vuotiaat pojat pelasivat kotiottelunsa erinomaisesti ja WB-Panttereiden valmentaja menetti hermonsa.

HEIKKI PIISKU

Sipoon monitoimihallilla käytiin lauantaina ikimuistoinen ja lähes ainutlaatuinen koripallo-ottelu. Meininki oli surkuhupaisuudessaan melkein kuin irwingoodmanlainen mallia kello 12 saunaan ja kello 14 putkaan, mutta virkavaltaa ei sentään tarvittu paikalle.

Kun Hukkabasket johti eteläisen alueen 17-vuotiaiden ykkösdivisioonaottelua yhdellä pisteellä 11 sekuntia ennen päätössummeria, WB-Pantterien valmentaja Lindsay Burton repi niin sanotusti pelihousunsa ja -paitansa.

– Peli oli tiukka. Meidän kaveri ajoi korille. Vastustaja blokkasi hänet ja työnsi päätyyn. Alatuomari katsoi sen blokiksi mutta ylätuomari vihelsi virheen. Silloin vastustajan valmentaja nousi pystyyn, alkoi huutaa aivan järjettömästi ja veti joukkueensa pois kentältä, koostaa Hukkabasketin valmentaja Ismo Ollila tilanteen.

Huuto kohdistui kaiketi tuomariin ja sanoma oli niin ruokotonta, ettei sitä paineta lehteen.

Vastustajan valmentaja nousi pystyyn, alkoi huutaa aivan järjettömästi ja veti joukkueensa pois kentältä.

WB-Panttereiden valmentaja ei ilmeisesti pystynyt sulattamaan sitä, että joukkue oli menettänyt parinkymmenen pisteen johtonsa ja peli olisi jatkunut Hukkabasketin vapaaheitoilla valmentajan kokeman tuomarivirheen vuoksi. Valmentajien ja pelaajien on totuttava tuomareiden tulkintoihin ja virheitäkin heille tietenkin sattuu.

– Vastustajan pelaajat olivat siinä vaiheessa hyvin rauhallisia, kun joukkue lähti kentältä, huomasi Ollila.

Hän kävi kuitenkin muistuttamassa, ettei sitten suutuksissa särjetä monitoimitalon paikkoja.

Pelin tuoksinassa yksi WB-Panttereiden pelaajistakin kävi erityisen kuumana ja hankki siitä teknisen virheen.

Ollila huomasi myös WB-Panttereiden valmentajan huudelleen jo ottelun aikana jotain katsomoon. Kotiinpäin vedostakin tuli syytöstä, kun tuomari sattui olemaan sipoolainen.

WB-Panttereiden 16–19-vuotiaiden poikien joukkueenjohtaja Mika Mäki oli ottelussa paikalla.

– Tilanne oli ikävä ja seura selvittää sitä sisäisesti, pelkisti Mäki.

Seuran 16–19-vuotiaiden päävalmentaja, koripallolegenda Bernard Harris, oli poissa pelistä.

Koripalloliiton erotuomaritoiminnan päällikkö Kati Nynäs ei ole nähnyt vastaavaa virallisessa ottelussa.

– Yhdessä ystävyysottelussa kyllä menivät hermot ja ottelu keskeytyi, muistelee Nynäs.

Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson ei muista 30 vuoden kokemuksellaan suomalaista sarjapeliä, jossa valmentaja olisi vetänyt joukkueensa kentältä kesken ottelun.

– Yhdessä maajoukkueen harjoituspelissä tällainen tapahtui, lisää Karlsson.

Koripallolla on perinteisesti herrasmiespelin maine. Aiemmin jopa tahattomienkin pikkuvirheiden tekijöillä oli tapana nostella käsi ylös tuomion hyväksymisen merkiksi.

Toki koiruuksiakin kentällä tehdään ja temperamenttisia koripallovalmentajia nähdään. Vuoden takaisessa A-poikien aluepelissä eräs heistä sai tuomarilta pukukoppituomion.

Lauantaina 6.10. kello 12.20 alkaen Hukkabasketin ykkösnyrkki, 17-vuotiaat poikien joukkue, pelaa seuraavan kotiottelunsa aluedivarissa. Sipoon monitoimihallille saapuu silloin kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Hyvinkään Ponteva.

Hukkabasket hävisi kauden avauspelinsä vieraissa HNMKY 3:lle 55–72, joten voitto yhdistyneiden itähelsinkiläisylpeyksien, Wartti Basketin ja Panttereiden, joukkueesta oli jo jonkinmoinen sensaatio.

– Ilmoittauduimme kakkosdivisioonaan, mutta ykköseen tuli vain kaksi joukkuetta, joten sarjat yhdistyivät. Ellei 17-vuotiaille olisi tullut omaa sarjaa, osa pojista olisi voinut lopettaa, selvitti Ollila Hukkabasketin värikkäästi alkanutta ykkösdivisioonataivalta.

Aiemmin 17–19-vuotiaat ovat pelanneet Suomessa A-poikien sarjoja. Tälle kaudelle Koripalloliitto perusti 17-vuotiaille omat sarjansa. Kovimmat joukkueet ottelevat SM-sarjassa, seuraavat valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa ja loput aluesarjoissa.

Onko junioripeleissä vallalla yleensä rehti urheiluhenki?

EI
75% (3 ääntä)
KYLLÄ
25% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 4

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat