Paikalliset

Kaj Lindqvist: "Jälkiviisaina tiedämme nyt, että Runebergistä olisi pitänyt järjestää tarjouskilpailu"

Sipoon kunnanhallitus antoi Runebergin päiväkodin vaihtokaupassa siinä luulossa, että se "saa arvoisensa omistajan, joka huolehtii rakennuksesta sen vaatimalla tavalla". Lause kirjattiin myös viralliseen päätökseen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist (r.) näkee kohutussa vaihtokaupassa kunnalla oppimisen paikan.

– Jälkiviisaana voidaan sanoa, että Soltunan hankkiminen ja Runebergin myynti olisi pitänyt tehdä erikseen, Lindqvist sanoo.

– Nyt käytössä olevien tietojen perusteella Runebergistä olisi pitänyt järjestää tarjouskilpailu. Kuntahan ei sitä tarvitse.

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti vaihtokaupan virkamiesten esityksen pohjalta keväällä. Lindqvist pyysi vaihtokaupasta tarkemman selvityksen ennen päätöksentekoa.

– Selvityksessä vaihtokaupan perusteeksi kerrotaan Soltunan omistaneiden valmiudesta remontoida Runeberg asuinkäyttöön suojelumääräysten mukaisesti.

– Luotimme tähän, mutta jatkossa meidän tulee olla varovaisempia. Jos jotain hyvää, niin vuosien neuvottelujen jälkeen meillä on Soltunassa Nikkilän kehitykselle erittäin tarpeellinen tontti. Paljon kun tehdään päätöksiä, virheitäkin tulee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Runebergin kiinteistö myyntiin samantien ja lähes tuplahintaan – Kunnanjohtaja: "Näyttää siltä, että meitä huijattiin"25.9.2018 14.35
Kunnanhallitus hyväksyi Runebergin ja Soltunan vaihtokaupat – edellyttää purkulupaa Soltunalle19.1.2018 14.32
Runebergin päiväkoti on vaihtumassa Villa Soltunaan 10 000 eurolla11.12.2017 10.15
Runebergin päiväkodista päättävä taho vaihtui14.10.2017 07.00
Soltunan talo puretaan – rakennuksen osia huutokaupataan12.9.2018 08.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat