Paikalliset

Soltunan osat nettihuutokauppaan – Katso video, jossa myynnistä vastaava virkamies esittelee sisätiloja

Villa Soltunan kiinteistö hankittiin Sipoon kunnan omistukseen vaihtokaupassa, jossa sen arvoksi määriteltiin 330 000 euroa. Kunta halusi omistukseensa vain 2700 neliön tontin ja vastaa rakennuksen purkukustannuksista.

Sipoon kunta

Sipoon kunta myy kohutussa vaihtokaupassa saamansa Villa Soltunan osia nettihuutokaupassa maanantaista alkaen.

Huutokauppa järjestetään Kiertonet.fi:n kautta, joka on julkisen sektorin huutokauppa verkossa. Huutokauppa avautuu maanantaina 8. lokakuuta ja on avoinna 21. lokakuuta saakka.

Soltuna sijaitsee Nikkilän keskustassa osoitteessa Iso Kylätie 10. Kunta hankki sen omistukseensa sillä ehdolla, että rakennuksen suojelumääräys saatiin purettua.

Sipooseen Terijoelta 1920-luvulla siirretty Soltuna on seissyt tyhjillään noin kahdeksan vuotta ja siihen on kohdistunut mittavaa ilkivaltaa.

Rakennuksen arvoksi määriteltiin Soltunan ja Runebergin päiväkodin vaihtokaupassa 193 000 euroa asuinkäytössä. Kokonaisuudessaan arvoksi määriteltiin vaihtokaupassa 330 000 euroa sisältäen 2700 neliön tontin.
Kunta teki alusta alkaen selväksi, että Soltuna puretaan sen huonokuntoisuuden vuoksi. Tilalle tulee parkkipaikka noin sadalle autolle.

Sipoon Rakennusperinne ry on tuloksetta peräänkuuluttanut talosta kuntoraporttia, jonka tekisi vanhoihin rakennuksiin perehtynyt taho.

Yhdistyksen ja kunnan näkemykset rakennuksen kunnosta ovat vastakkaiset. Sipoon kunnan mielestä taloa ei voida pelastaa, yhdistyksen mukaan kyse on tahdon puutteesta.

Soltunan huutokaupan hoitaa kunnan puolesta tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen. Hän hoiti myös vaihtokauppaa, jossa kunta vaihtoi Soltunan Runebergin päiväkotiin 10 000 euron välirahalla.

Rakennuksesta huutokaupataan nyt kaakeliuuneja, ikkunapokia, väliovia ja hirsirunko.

Huudettavat osat tarjotaan sellaisenaan purettavaksi ja poiskuljetettavaksi, eli ostaja purkaa lähtökohtaisesti itse huutamansa osan talosta ja kuljettaa osan pois.

Sipoon kunta ei takaa huudettavien osien tai hirsirungon toimivuutta purkamisen ja kuljetuksen jälkeen, eikä vastaa hirsirungossa tai muissa osissa olevista vaurioista.

Huudettujen osien poisviennin aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin huutokaupan yhteydessä Kiertonet.fi:ssä.

Jos jotain pienempiä osia rakennuksesta sattuu vielä jäämään, ne tulevat myöhemmin myyntiin Toimintakeskus Risteyksen ylläpitämään kierrätysmyymälään entisen Matkahuollon tiloihin, kahvila Dösiksen yhteyteen Nikkilän Isolle Kylätielle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat