Paikalliset

Keravan ja Nikkilän välinen ratayhteys eteni askeleen

Nikkilän vanha juna-asema on toimittanut yksityiskodin virkaa jo vuosikymmenet. Uudesta asemasta ei ole vielä suunnitelmia.

Martin Andersson

Valtion ja kuntien välinen maankäyttöä, liikennettä ja asumista ohjaava MAL-sopimus menee uusiksi ensi vuonna. Nykyisen, ensi vuonna päättyvän sopimuksen pääpaino on asumisessa, mikä näkyy Sipoossakin siinä, että vähintään 20 prosenttia uudisrakentamisesta osoitetaan sosiaaliseen asuintuotantoon.

Uudessa Mal-sopimuksessa pääpaino tulee olemaan liikenteessä. Sipoon edunvalvonta tapahtuu yhteistyössä muiden Kuuma-kuntien kanssa. Kuuman johtokunta päätti viime viikolla, että seudullisen edun ja kehityksen kannalta tärkeimpiä hankkeita on Keravan ja Nikkilän välinen ratayhteys, joka kulkee jo lempinimellä Keni-rata. Sen hinnaksi on laskettu noin 30 miljoonaa euroa.

– Se on pieni summa siinä miljardipotissa, joka on jaossa, kokouksessa Sipoota edustanut valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) sanoo.

– Keni-rata on nyt ainoa julkisen liikenteen hanke Kuuma-kuntien prioriteettilistalla. Tämä on tärkeä askel eteenpäin.

Vestman muistuttaa, että HSL linjaa syksyn aikana tulevien hankkeidensa aikatauluja. Keni-rataa haluavat Sipoo ja Kerava toivovat ratayhteyden toteutuvan jo vuoteen 2025 mennessä.

– Nyt on hyvä aika lähettää HSL:lle asiakaspalautetta liikenneyhteyksien solmukohdista yli kuntarajojen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat