Paikalliset

Nikkilän juna-asemalla otetaan lauantaina käyttöön 45-metrinen matkustajalaituri

Porvoon Museorautatie ry:n lättähattu-juna kulkee Porvooseen seuraavan kerran ensi lauantaina 8. joulukuuta. Arkistokuva

arkistokuva

Nikkilään on valmistumassa puurakenteinen matkustajalaituri, tiedottaa Liikennevirasto.
Ensimmäinen juna Nikkilän puulaiturin luona pysähtyy ensi lauantaina 8. joulukuuta noin klo 11.50. Kyseessä on Helsingistä Porvooseen matkaava joulumarkkinajuna.
Lättähattuna tunnetulla junalla pääsee kävelyetäisyydelle Porvoon vanhasta keskustasta, jossa mahdollisuus jouluostoksille ja ruokailuun.
Juna lähtee paluumatkalle kello 15.20 ja junaan pääsee sisälle jo kello 15. Lipunmyynti tapahtuu junassa käteisellä. Matka Porvooseen maksaan 14 euroa, meno-paluu 21 euroa.

Juna pysähtyy Nikkilän puulaiturilla kello 16.11. Muuta matkustajaliikennettä ei ole tiedossa. Puulaituri on pilottihanke, jota käytetään puurakenteisen laiturin yleisrakenteen sekä kävelypintojen kehittämiseen.

Koelaiturilla selvitetään myös puurakenteisten laitureiden todellisia rakennuskustannuksia. Rakentaminen perustuu liikenne- ja viestintäministeriön puurakentamisohjelmaan, jolla edistetään puun käyttöä muun muassa rautateiden matkustajalaitureissa sekä laiturikatoksissa.
Rakenteessa pyritään edullisuuteen, rakentamisen pieneen hiilijalanjälkeen, pitkään elinkaareen ja nopeaan toteuttamiseen. Mikäli kokemukset ovat myönteisiä, voidaan puurakenteisia matkustajalaitureita toteuttaa tarvittaessa muuallekin Suomeen.

Nikkilän laiturin pituus on 45 metriä. Laituri voidaan rakentaa eri korkuisena paikallisen tarpeen mukaan. Normaali matkustajalaitureiden korkeus on Suomessa 55 cm kiskojen yläpuolella.
Nikkilässä pilotoidaan 40 cm korkeutta, joka sopisi myös matalammalle liikkuvalle kalustolle, esimerkiksi sekä rautateillä että raitioteillä liikkuvalle lähiliikennekalustolle; tällaista kalustoa on runsaasti mm. Saksassa. Laituri voidaan tehdä myös 55 cm:n korkeudelle.

Lisätietoa: porvoonmuseorautatie.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat