Paikallisurheilu

Kakkosdivarin Wolf harjoitteli nurin Kiinan maajoukkueen

Sipoon Wolfin Otto Kröger (6) oli hyvässä vedossa Kiinan joukkuetta vastaan.

Timo Pasanen

SIPOO | Jääkiekon toisessa divisioonassa pelaava Sipoon Wolf kohtasi Sipoossa vuoden 2022 Pekingin Olympialaisiin valmistautuvan Kiinan jääkiekkomaajoukkueen. Harjoitusottelussa vastassa ollut Kiina on maailmanrankingissä sijalla 33,

Kiinan kiekkotoimintaa halutaan kehittää kohti kotikisoja, eli reilun kolmen vuoden päästä talviolympialaisia.

Wolf oli liikkeellä hyvällä jalalla ja voitti Kiinan maajoukkueen lukemin 9-4.

Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen taito oli Kiinaan verrattuna suuri. Wolf on kakkosdivisioonan lohkonsa kärkijoukkue.

Ainakin Sipoossa nähdyllä Kiinan joukkueella on vielä matkaa päästä olympiatasolle. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt Sipoon jäähallissa epäselvyyttä.

Kiinan joukkueessa viiletti kolme taitavaa kiekkoilijaa, mutta he olivat lainassa KJT:n A-junioreista Sipoon naapurikaupungista.

Kiinan pelaajien kiekollinen peli oli ihan hyvää, mutta pelikäsityksessä ja luistelutaidossa ovat suurimmat puutteet.

Ensimmäisessä erässä peli oli Kiinan päädyssä lähes koko ajan, vaikka yhden maalin saivatkin.

– Saatiin hyvät harjoitus tähän ennen joulua. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, mutta hieno tapahtuma. Harvoin meidän pelaajat pääsevät pelissä kuuntelemaan maammelaulua. Hyvällä jalalla meidän jätkät olivat heti alusta asti, niin ainakin syttyivät hyvin Kiinaa vastaan, Wolfin valmentaja Jouni Ikonen mietti.

Kiinan pelaajat ovat leireilleet Vuokatissa jo lokakuusta asti ja testaavat oppejaan suomalaisjoukkueita vastaan. Keskiviikkona Kiina laittoi Suomi-sarjan Haukat tiukoille ja hävisi vasta jatkoajalla.

– Kiinalla oli hyvä maalivahti ja porukka oli yritteliäs, Ikonen mietti.

Wolfilla oli harjoituspeli ennen Kiinan kohtaamista. Amerikkalainen yliopistojoukkue Lawrence University Hockey oli tyly vieras Sipoossa. Yliopistolätkän ja Rautaliigan ero tuli selväksi ja jenkit latoivat lukemiksi 3–5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat