Viihde

Leffa-arvio: Epäuskottavaa, yllätyksetöntä ja arveluttavaa söpöilyä savannilla

Postikorttimaisissa taivasnäkymissä viljellään romanttista Afrikka-eksotiikkaa.

Kevin Richardson / Copyright: © 2018 Galatée Films

Gilles de Maistren ohjaama, englanniksi puhuttu koko perheen ranskalaiselokuva Mia ja valkoinen leijona kertoo 11-vuotiaasta Miasta (Daniah De Villiers), jonka perhe on muuttanut Lontoosta Etelä-Afrikkaan, missä Mian isä (Langley Kirkwood) pyörittää leijonafarmia.

Englantiin kaipaavalla Mialla on hankaluuksia sopeutua uuteen asuinympäristöön, kunnes perheeseen hankitaan leijonanpentu.

Mian vanhemmat ilahtuvat nähdessään, miten syvästi Mia kiintyy valkoturkkiseen pentuun. Mia ottaa leijonan lemmikikseen ja alkaa kotiutua savannin arkeen.

Tässä kohtaa tarinaa voisi toivoa, että lastensuojeluviranomaiset puuttuisivat peliin, ja mikseipä eläinsuojeluaktivistitkin.

Leijona kasvaa kohti aikuisuutta, erossa laumastaan. Vanhemmat antavat Mian peuhata petoeläimen kanssa pihalla ja jopa sisällä talossa. Heitä ei liiemmin huoleta jättää lapsiaan villipedon seuraan.

Seikkailuelokuvan ei tietenkään tarvitse noudattaa realismin lakeja, mutta uskottavuudesta ja talonpoikaisjärjestä ei olisi juonelle haittaa, kun kyse kuitenkin on realismiin pyrkivästä tunteellisesta draamasta.

Vasta sitten, kun Mian masentunut isoveli haavoittuu aikuiseksi kasvaneen leijonan hyökkäyksestä, saavat vanhemmat viimein valoa päähänsä ja viheltävät homman poikki. Mia hyppää lava-auton rattiin ja kaahaa pakoretkelle kissapedon kanssa.

Jos jaksaa olla välittämättä siitä, miten irrationaalisesti Mian vanhemmat hoitavat molempien lastensa kasvatuksen ja miten oudosti he suhtautuvat vaaratilanteisiin, voi katsoja parhaansa mukaan eläytyä yllätyksettömään tarinaan villieläimen ja lapsen kumppanuudesta. Postikorttimaisissa taivasnäkymissä viljellään romanttista Afrikka-eksotiikkaa.

Elokuva päättyy tietoiskuun julmasta tiikeribisneksestä, jonka seurauksena leijonien määrä on vähentynyt jyrkästi lähes kaikkialla Afrikassa.

Jarno Lindemark

**

Mia ja valkoinen leijona

Ohjaus: Gilles de Maistre.

Käsikirjoitus: Gilles de Maistre, Jean-Paul Husson, William Davies.

Näyttelijät: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret.

Genret: Koko perheen, seikkailu.

K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat