Paikalliset

Sami Moilanen lupasi tuoda kullan kotiin – Sipoolaisvanhemmat ihmettelivät jälleen kerran mestaripoikansa juhlintaa

Suomi voitti dramaattisesti jääkiekon MM-kultaa viime yönä. Isä ja äiti kertoivat heti ottelun jälkeen mietteistään, kun oma poika saavutti jo kolmannen kerran maailmanmestaruuden.

Suomen maajoukkueen riveissä pelasi numerolla 28 Sami Moilanen, jonka sipoolaisvanhemmat saivat jatkuvalla syötöllä onnitteluviestejä, kun Leijonat varmisti mestaruutensa Kanadassa.

Suomen Jääkiekkoliitto

Sipoon Wolfin kasvatti Sami Moilanen juhlii parhaillaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjänä MM-kultaa.

Moilanen oli tärkeä osa joukkuetta, jonka jäsenet viettävät parhaillaan unohtumattomia hetkiä alle 20-vuotiaiden kultamitalisteina Vancouverissa Kanadassa.

Päävalmentaja Jussi Ahokas pääsi kello kuuden maissa suomalaispelaajien raikuvien kannustushuutojen saattamana suihkuun vaatteet päällä. Sitä ennen Ahokas halusi kiittää pelaajiaan.

– Hyviä jätkiä ootte. Ihan huippuihmisiä, Ahokas kertoi, kun Yle välitti mestaruustunnelmia pukukopista.

Suomi voitti Yhdysvallat lukemin 3–2 finaalissa. Moilanen pelasi ketjussa, joka sai usealta asiantuntijalta kehuja energisestä pelistään. Yleisradion suorassa ottelulähetyksessä muistutettiin myös, että Moilanen on kaksinkertainen maailmanmestari ja valmentaja Ahokkaan luottopelaaja.

Sami Moilanen voitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2016.

Silloin Sami oli Suomen joukkueessa voittamassa finaalissa Ruotsia, lukemin 6–1.

Nyt Sami oli alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa, jossa kulta oli paljon tiukemmassa. Suomi pusersi alun vaikeuksien jälkeen 2–0-johtoasemaan, mutta Yhdysvallat nousi tasoihin päätöserässä.

Nuoret Leijonat kaatoi loppuottelussa USA:n Kaapo Kakon osumalla vain 1.26 minuuttia ennen loppua.

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli yksi Suomen näkyvimmistä sankareista.

Ylen lähetyksestä Luukkoselta kysyttiin, että mistä nähty huippuesitys oikein tuli. Liikuttunut kultamitalisti jakoi kiitosta ystävilleen.

– Kyllä se tulee tuosta joukkueesta.

Moilanen oli lähellä nousta finaaliottelun maalintekijöiden joukkoon. Väkevästi ja tehokkaasti kiekkoa USA:n päätyyn läpi ottelun pelannut Moilanen pääsi hyvään maalipaikkaan toisessa erässä. Hän kurotti taitavasti kiekkoon ja oli yllättää USA:n maalivahdin.

Nämä edellä mainitut hetket aiheuttivat erityisen suuria tunteita sipoolaiskodissa, jossa on kasvanut kaksi suomalaista jääkiekon maailmanmestaria.

Samin veli Jesse Moilanen voitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden viime keväänä. Jesse Moilanen oli yksi Suomen sankareista finaalissa, jossa Suomi voitti 3–2 USA:n.

Toisin sanoen Samin ja Jessen vanhemmat ovat vuoden sisällä saaneet nauttia kaksi kertaa, kun heidän poikansa ovat voittaneet MM-finaalissa Yhdysvallat lukemin 3–2.

Katsoin pojan peliä jännittyneenä.

Samin ja Jessen äiti, Nina Moilanen ei ollut nukkumassa, kun hän vastasi yöllä Sipoon Sanomien puhelinsoittoon, josta ei oltu sovittu etukäteen.

Onko pulssi jo tasaantunut?

– Ei ole vielä, mutta annan miehelleni, kun häneltä tulee järkevämpiä vastauksia.

Vanhemmat olivat yön tunteinakin valmiita jakamaan sen ilon, joka tuntuu monista sipoolaisista aivan erityiseltä. Sami on kasvanut ja elänyt veljensä Jessen tavoin Sipoossa.

Näiden mestariveljesten kanssa kouluja käyneet tai muuten vain heidän kanssaan tekemisissä olleet sipoolaiset tuntevat MM-kultamitalistit positiivisina ja kohteliaina.

Sipoosta on kasvanut omat lukunsa kolmelle jääkiekon maailmanmestaruudelle vuosien 2016-2019 aikana.

Isä Markku Moilanen seurasi tarkkaan alle 20-vuotiaiden MM-finaalia viime yönä.

Poikiensa taisteluun MM-kullasta ei totu. Se nostaa joka kerta tunteet pintaan, isä myöntää.

– Katsoin pojan peliä jännittyneenä.

Turnauksen aikana poikaansa yhteydessä ollut isä sai Samilta vahvistuksen sille, jonka kaikki Suomen ratkaisupelejä seuranneet näkivät televisiosta.

Suomalaiset pelasivat täydellä sydämellä ja hyvällä yhteishengellä Kanadassa.

Markku Moilanen muistutti, että Suomen riveissä oli pelaajia, joilla oli jo entuudestaan kokemusta arvokisan voittamisesta ja NHL-peleistä.

Suomen pelaajat uskoivat voittoon ja se näkyi ratkaisuhetkillä.

– Kun ennen finaalia laitoin viestiä Samille, niin hän sanoi, että "tuomme mestaruuden kotiin".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat