Paikalliset

Sipoo ei hyväksy koulukuljetuksista vastaavan yrityksen toimintaa – "Näin ei saisi käydä"

Lasten vanhempien on saatava tietää, jos heidän lastensa koulukuljetus poikkeaa olennaisesti sovitusta.

Sipoon kunta on saanut viime aikoina muutamia ilmoituksia ongelmista ja epäkohdista liittyen koulukuljetuksiin.

– Yllättävän paljon ja eniten ongelmia oli viime maanantaina ja tiistaina. Näin ei saisi käydä, kunnan hallintopalvelujen osastosihteeri Benjamin Helling sanoo.

– Meille tuli muutama palaute näihin ongelmiin liittyen myös viime viikolla.

Kyse on ollut esimerkiksi tilanteista, joissa koulukuljetus ei ole tullut paikalle sovitusti, eikä lapsen huoltajille ole ilmoitettu asiasta.

Meidän on varmistettava.

Pääosassa tapauksista koulukuljetuksen myöhästymisen taustalla on ollut huono keli, kuten auton juuttuminen lumeen, kunta tiedottaa.

– Käymme kuljetuksista vastaavan yrityksen kanssa läpi saamamme palautteet ja varmistamme, että kuviot toimivat jatkossa. Meidän on varmistettava, että kuljettajat ilmoittavat mahdollisista ongelmista välittömästi.

Esimerkiksi Sipoon Söderkullassa esikoulua käyvän 6-vuotiaan Dominicin esikoulumatka sai keskiviikkona vanhempien silmissä pelottavan käänteen.

Asiasta uutisoinut MTV kertoi pojan äidin Diana Lindmanin saaneen koulusta puhelun vähän ennen kello kymmentä, jossa kerrottiin, ettei Dominic ole saapunut kouluun.

Äidin huoli heräsi, sillä Dominic oli lähtenyt esikouluun koulutaksilla jo kello 7.35 aamulla.

Kunta ilmoittaa käyvänsä kuljetusyritysten kanssa läpi kaikki tietoon tulleet tapaukset ja epäkohdat. Ongelmat ovat keskittyneet pääosin yhteen palveluntarjoajaan.

Jos koulukuljetus ei tule sovitusti, kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä suoraan Fixutaxiin (050 4666 686) tai vaihtoehtoisesti kunnan sivistysosastolle (040 191 4289). Autoa kannattaa kuitenkin odottaa 15 minuuttia yli sovitusta aikataulusta ennen yhteydenottoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: Sipoolaisäiti etsi poikaansa useita tunteja – Esikoululaista kyydinnyt taksi jäi jumiin hankeen 7.2.2019 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat