Paikallisurheilu

ÅIF:n miehet etenivät upeasti pudotuspeleissä

ÅIF:n pelaajat ovat olleet vaikeasti pysäytettävissä valkoisessa peliasussaan tänä keväänä.

Iiro Karesniemi

ÅIF eteni salibandyn Divarin pudotuspeleissä neljän parhaan joukkoon kaatamalla Lappeenrannan NST:n.

Salibandyseura ÅIF:n miesten edustusjoukkuee sarjataivalta saattoi kutsua menestyksekkääksi jo maaliskuun alussa, kun joukkue ylsi kahden vuoden tauon jälkeen Divarin pudotuspeleihin. Tasaväkisessä sarjassa se voi olla pienestä kiinni.

ÅIF selviytyi ratkaisupeleihin runkosarjan kahdeksannelta eli viimeiseltä mahdolliselta sijalta. Helsinkiläisjoukkue M-Team jäi taakse maalieron turvin.

Otteluparien valintaprosessissa Lappeenrannan NST valitsi vastustajakseen ÅIF:n.

Ensimmäinen ottelu pelattiin viime perjantaina Lappeenrannan Urheilutalossa. ÅIF korjasi siitä 5–6-voiton, kun Oliver Sillanpää, 16-vuotias kaukaloiden komeetta, heilutti maaliverkkoa jatkoajan vanhettua vain vaivaiset 42 sekuntia.

Toinen ottelu pelattiin lauantaina Sipoon Areenassa Söderkullassa. ÅIF passitti NST:n kesälomalle, kun sipoolaisjoukkue ratkaisi sarjan 3–2-jatkoaikavoitolla. Ilta sai loppuhetkillään miltei karnevalistisia piirteitä.

Varsinaisella peliajalla nähtiin tarkkaa, taktisesti virittynyttä salibandyä. ÅIF luotti vastahyökkäyksiin perustuvaan pelitapaansa ja käytti harvat maalipaikkansa erehtymättömän tehokkaasti. Isäntien maalintekijöinä kunnostautuivat superjunnut Oliver Sillanpää ja Kasper Tähkä.

Jatkoajan ensimmäiset minuutit olivat päätöserän tavoin väsytystaistelua, kunnes kymmenen minuutin tienoilla alkoi tapahtua. ÅIF-hyökkääjä Markus Mitikka pääsi nokikkain NST-torjuja Ville Nilosaaren kanssa. Mitikka harhautti Nilosaaren ja oli vähällä kiepauttaa pelivälineen maaliin. Maalinedusta oli täynnä pelaajia, pallo eli, ja päätyi puolustaja Jan Qvickström-Hellingille, jonka rannelaukaus painui verkon perukoille.

Kotijoukkueen pelaajat kerääntyivät keskialueelle odottelemaan loppuseremoniallisuuksia.

Tuomarit pitivät kuiskutteluneuvottelua, johon ottivat osaa myös joukkueiden kapteenit Miro Herlin ja Arto Vainikainen. Tämä neuvonpito kesti kokonaiset kahdeksan minuuttia. Sen päätteeksi Qvickström-Hellingin tekemä maali hylättiin.

Myöhemmin nähtiin toinen kavahduttava tilanne, kun vieraiden Ville Alkki törmäsi päistikkaa Qvickström-Hellingiin. Isku oli kova. Qvickström-Helling makasi kentänpinnassa jonkin aikaa, piteli loppuottelun kylmäpussia niskassaan eikä enää pelannut. Alkille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy.

Ylivoiman aikana Atte Huovinen ratkaisi pelin, ja samalla koko ottelusarjan, sipoolaisryhmälle.

– Omaa näkemystä minulla ei oikein ole, NST:n päävalmentaja Mika Valtonen kommentoi hylättyä maalia ottelun jälkeen.

– Mutta maalivahtimme näkemys oli, että ensimmäisessä tilanteessa kotijoukkueen pelaaja kaatui hänen päälleen ja esti näin torjuntayrityksen. Se oli yksi hässäkkä. En olisi protestoinut, vaikka maali oltaisiinkin hyväksytty.

NST jätti ottelusta protestin kilpailu- ja kurinpitoryhmälle. Vastalauseessa puututtiin Ville Alkille tuomittuun kahden minuutin jäähyyn.

ÅIF kohtaa välierissä Rangesrsin, joka isännöi ottelusarjan avauskohtaamista lauantaina Kirkkonummella. ÅIF ja Rangers pelaavat toisen ottelunsa kello 19 alkaen ensi maanantaina Ingman areenalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat