Paikallisurheilu

Susihiihdon lähes täydellinen perillinen – Lisää osallistujia kaipaava kuntohiihtotapahtuma toteutuu myös ensi vuonna

Hiihtäjät tarttuivat upeaan mitalisaumaan viime sunnuntaina Söderkullassa.

SV:n hiihtojaosto

Uusi kuntohiihtotapahtuma on eräänlainen perillinen Susihiihdoille, joka keräsi jopa tuhansia osanottajia kiertämään kylätaloja laajalla säteellä Sipoossa.

Susihiihto on historiaa ja Sipoon kolmenkympin hiihto on puolestaan tätä päivää.

Sipoon kolmekymppiä järjestettiin toisen kerran viime viikonloppuna ja toteutuu myös ensi vuonna. Hiihtäjät antoivat hyvää palautetta tapahtuman toimivuudesta, mutta yksi asia ei toteunut järjestäjien toiveiden mukaisesti. Osallistujamäärä ei kasvanut viime vuodesta.

Raaseporissa asuva Thomas Blomqvist osallistui Sipoon kolmenkympin kuntohiihtotapahtumaan sunnuntaina.

Hän yllättyi, miten upeat hiihto-olosuhteet sipoolaisilla on Söderkullassa.

– Latu oli huippukunnossa, paremmassa kuin osasin odottaa, vaikka ennen tapahtumaa oli ollut sateistakin. Latureitti oli kokonaisuudessaan hyvä, kun oli sopivasti tasaisia osuuksia ja hauskoja alamäkiäkin. Ja maisemat olivat hyviä, Blomqvist kiitteli.

Sipoon kolmenkympin järjestelyistä vastanneen If Sibbo-Vargarnan tapahtumapäällikkö Sam Fransman iloitsi myös, kun sää suosi hiihtäjiä, jotka jakoivat kiitollista palautetta kokemuksistaan.

Vain yksi asia jäi harmittamaan, Fransman myöntää.

– 145 osallistujaa oli pettymys.

Fransman toivoi ennen viime sunnuntain tapahtumaa, että Sipoon kolmekymppiä olisi kerännyt jopa 400 osallistujaa. Sipoon kolmekymppiä järjestettiin nyt toisen kerran ja siitä toivotaan eräänlaista jatkumoa Susihiihdolle, joka on jo kuopattu.

Ainakin Fransman uskoo, että tapahtuman suosio kasvaa roimasti tulevaisuudessa.

– Toivomme, että 300 osallistujan rajapyykki ylitetään ensi vuonna.

Hiihtäjät kiersivät kymmenen kilometrin lenkkiä viime sunnuntaina. Hiihtäjät saivat itse päättää, että montako kertaa kiertävät kympin. Thomas Blomqvist kiersi lenkin tapahtuman nimeä kunnioittaen kolme kertaa.

– Olin päättänyt jo syksyllä, että osallistun tähän tapahtumaan, jos olen terveenä. Kun lähdin matkaan, tapasin vanhan tuttavan, joka oli jo kiertänyt hiihtolenkin kolme kertaa. Tällainen tapahtuma on hyvä, kun voi lähteä eri aikoihin matkaan ja riittää silti ihmisiä, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia hiihdon aikana, Blomqvist pohtii.

Sam Fransman suunnittelee jo tapahtuman kehittämistä, jotta esimerkiksi perheet osallistuisivat laajemmalla joukolla Sipoon kolmenkympin kuntohiihtoon.

– Perheen pienimmille lapsille voisi järjestää yhden ja neljän kilometrin kierrokset. Sen jälkeen lapset voisivat osallistua esimerkiksi sukset jalassa ohjattuun leikkiin kentällä, kun heidän vanhempansa kiertävät pitempää lenkkiä.

Fransman sanoo, että tapahtuman peruskuviot ovat kunnossa.

– Saamamme palautteen perusteella kaikki olivat tyytyväisiä ja erityiskehuja saimme hyvässä kunnossa olevista laduista. Siitä kiitos kunnalle ja varsinkin latumestarille, Bjarne Ståhlille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat